duminică, iulie 21, 2024
AcasăTurismIsraelul va permite accesul turiștilor vaccinați din România începând cu 23 mai,...

Israelul va permite accesul turiștilor vaccinați din România începând cu 23 mai, cu anumite condiții

Israelul va permite accesul turiștilor vaccinați din România începând cu 23 mai, cu anumite condiții

[ad_1]

Israelul a anunțat că în urma vaccinării masive a atins imunizarea colectivă. Astfel, autoritățile din Țara Sfântă vor permite accesul turiștilor vaccinați din România începând cu 23 mai. Totuși condiția este ca cele doua guverne să semneze un acord în acest sens.

În prima faza, accesul în Isreal va fi permis doar grupurilor organzate, urmând ca turiștii individuali să intre în țară în cea de-a doua etapă.

Israelul va permite accesul turiștilor vaccinați din România

Rând pe rand, granițele se deschid la nivel mondial, cel puțin pentru persoanele vaccinate. După ce zilele trecute, Grecia și Italia au anunțat că așteaptă primii turiști români, acum este rândul Israelului să vină cu o veste bună. Astfel, autorităţile din Israel au anunţat că au ajuns la imunizarea colectivă, în urma vaccinării masive, şi că vor permite accesul începând cu 23 mai pentru turiştii români vaccinaţi, dacă cele două guverne vor semna un acord în acest sens.

Potrivit unui comunicat de presă al Travel Communication, vestea a fost dată în cursul zilei de marţi într-o declaraţie comună a ministrului turismului din Israel, Orit Farkash-Hacohen şi a ministrului sănătăţii, Yuli Edelstein.

În prima etapă, va fi permis accesul în Israel doar grupurilor organizate. Redeschiderea turistică a Israelului se va face treptat, începând cu data de 23 mai, când primele grupuri de turişti vor avea acces în Ţara Sfântă. Călătorilor individuali li se va permite să intre în Israel în cea de-a doua etapă.

Toţi vizitatorii vor putea intra în Israel în baza unui test PCR negativ şi vor trebui să facă şi un test serologic, care să ateste existenţa anticorpilor în urma vaccinării.

Dacă se semnează un acord bilateral între Guvernul Israelului și Guvernul României, testul serologic pentru români va fi eliminat. Astfel, Israelul va recunoaște certificatul de vaccinare emis de autorităţile din România. În acest sens, Guvernul Israelului a iniţiat deja discuţii cu partea românească şi a trimis deja o propunere la care se aşteaptă răspunsul oficial al Guvernului României. Astfel de tratate au fost semnate deja de Israel cu Grecia şi Cipru.

Israel, țara cu cele mai multe persoane vaccinate

Israelul este țara cu procentul cel mai mare de persoane vaccinate. Drept dovadă, economia s-a redeschis iar acum sunt așteptați și turiștii străini. În Țara Sfântă, turismul este unul dintre sectoarele economice cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Despre întregul proces de intrare a turiștilor în țară, autoritățile de aici au anunțat că vor oferi mai multe informații în zilele următoare.

“Israelul este ţara cu procentul cel mai mare de persoane vaccinate, iar cetăţenii din Israel sunt primii care se bucură de acest rezultat. După deschiderea economiei, este timpul să permitem accesul turiştilor străini într-o manieră atentă şi calculată. Turismul este unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemie. Vom analiza situaţia pandemică şi vom continua să relaxăm măsurile restrictive”, a spus ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein.

De asemenea, ministrul Turismului, Orit Farkash-Hacohen, a spus, la rândul său, că permiterea zborurilor internaţionale şi unda verde oferită grupurilor de turişti este primul pas în reînvierea industriei turistice din Israel.

“Sunt încântată să fac acest prim pas important în industria turismului. Este timpul ca avantajul unic al Israelului ca ţară sigură şi fără risc să ne ajute în recuperarea pierderilor acestui an pandemic. Permiterea zborurilor internaţionale şi unda verde oferită grupurilor de turişti este primul pas în reînvierea industriei turistice din Israel”, a adăugat ministrul Turismului din Israel.

Acum că Israelul a anunțat că va permite accesul turiștilor vaccinați din România, nu mai rămâne decât să vă rezervați o vacantă pe meleagurile sfinte.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments