[ad_1]
La orice masă și la orice ocazie putem pregăti niște cartofi cu bacon la cuptor. Cartofii gătiți împreună cu bacon și ornați cu verdețuri proaspete vor avea o textură moale, vor fi aromați și incredibil de gustoși. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții o mâncare savuroasă.
Cartofi cu bacon la cuptor
Preparatele culinare cu cartofi sunt delicioase și merg servite la orice masă. Rețetele sunt simple, inedite, spectaculoase și rafinate. Dacă adăugăm câteva condimente și ierburi aromate, vom reuși să transformăm foarte ușor un preparat culinar simplu într-un adevărat răsfăț.
Cartofii cu bacon la cuptor sunt savuroși, se fac rapid și avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de îndemânare.
La fel de bine putem face și niște cartofi zdrobiți la cuptor cu condimente și carne de pui. Cartofii zdrobiți la cuptor făcuți cu iaurt, usturoi și pătrunjel au o savoare deosebită și merg de minune cu o porție de friptură fragedă și suculentă. Cartofii zdrobiți la cuptor sunt delicioși, sățioși și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Rețeta este delicioasă și pe placul multora dintre noi.
Pentru cei care adoră mâncărurile fine cu cartofi putem face câteva porții de cartofi cu smântână. Cartofii cu smântână se fac la cuptor și se ornează cu pătrunjel și mărar proaspăt. Pentru câteva porții de cartofi cu smântână vom avea nevoie de 1,5 kg de cartofi și 2 lingurițe de sare. Pentru compoziție vom folosi 8 linguri de unt topit, 180 g de smântână, 60 ml de lapte, 8 cepe verzi tocate, 230 g de cașcaval, sare și piper măcinat. Acest fel de mâncare merge servit cu pâine de casă crocantă și gustoasă.
Cum să pregătești rapid o mâncare delicioasă și sățioasă
Pentru câteva porții de cartofi cu bacon la cuptor vom avea nevoie de 600 g de cartofi albi, 250 g de bacon afumat, 6 căței de usturoi, 3 crenguțe de rozmarin, sare, piper, boia de ardei dulce, câteva fire de ceapă verde, câteva fire de pătrunjel verde și 3 linguri de ulei.
Cartofii se curăță de coajă și se spală bine cu apă rece. Cartofii se taie în cuburi potrivite apoi se răstoarnă cartofii într-o tavă și se stropesc cu ulei. Se presară piper, sare și boia dulce apoi se amestecă ușor cartofii pentru a deveni aromați.
Se curăță usturoiul și se strivește apoi se așază printre cartofi. Crenguțele de rozmarin se strecoară printre cartofi apoi se bagă tava la cuptor timp de 40 de minute. Când cartofii încep să se rumenească ușor la suprafață, se adaugă baconul tăiat cubulețe sau felii subțiri.
Se amestecă ușor cartofii și se pune tava la cuptor. Când sunt gata, se scot cartofii cu bacon din cuptor și se lasă ușor la răcit apoi se servește felul de mâncare cu pâine de casă pufoasă, cu o salată de verdețuri și legume proaspete sau cu niște murături crocante.
Cartofii cu bacon la cuptor sunt aromați, delicioși și ideali de servit cu o salată sau cu murături gustoase și aromate. Rețeta acestui fel de mâncare este simplă și la îndemâna oricui.
[ad_2]