Doina Ghițescu a trecut prin clipe grele. Actrița a ajuns la spital cu arsuri de gradul 2 şi 3

57


Artista Doina Ghițescu a trecut prin clipe grele după ce hainele și peruca i-au luat foc într-un cimitir. Întreaga scenă s-a petrecut sub privirile îngrozite ale celor care se aflau în jurul ei. Din nefericire, actrița a ajuns la spitalul Floreasca cu arsuri de gradul 2 și 3.

Întâmplarea a avut loc în cadrul unui eveniment unde a fost invitată să recite câteva versuri patriotice în memoria eroilor căzuţi în 1944.

Doina Ghițescu a ajuns la spital cu arsuri de gradul 2 şi 3

De curând, Doina Ghițescu a povestit în cadrul unui interviu despre tragica întâmplare.

”Cine a pus lumânări, nu a protejat. Când recitam mi s-au aprins hainele și mirosea a porc pârlit. Am crezut că mirosul vine de la casele din jurul cimitirului. Dar nu era așa, eu ardeam. Hainele, rochiile de poliester s-au aprins.

Și când mi-am dat seama, am început să strig: ARD! Când m-am întors spre ei, ei s-au speriat și au fugit de mine. Eu strigam ajutor iar ei nu făceau nimic.”, a declarat Doina Ghițescu pentru Star Popular.

”Era o doamnă doctor lângă mine, pensionară, și i-am zis să facă ceva iar ea mi-a zis că nu poate, flacările sunt prea mari. Ardeam, flacările s-au dus pe fund și au început să urce pe spate, mi-a ars și peruca care tot din plastic era. Bine că am avut-o că mi-a protejat scalpul.

Mă dădeam de garduri, strigam: ard, ard, ard! Mi-am smuls peruca de pe cap când am văzut că flacările vor să-mi cuprindă fața și așa m-am ars și la mana.”, a mai mărturisit îndrăgita actriță pentru sursa citată.

Un tânăr a sărit în ajutorul artistei

Din fericire pentru aceasta, un tânăr care se afla în cimitir în momentul producerii tragediei a sărit într-un final să o salveze.

”Atunci a venit un înger păzitor. Un tânăr de 36 ani care m-a trântit la pământ, a stins cum a putut flacările și s-a ars și el la mana, i s-au descărnat degetele, e un erou. Și am rămas în pielea goală în cimitir, fară frunză, fară nimic. Când am ajuns la spital aveam pământ din cap până și în organele genitale.

Am înțeles că unii m-au filmat și mi-au făcut fotografii pe care le-au distribuit în on line vreo 3 ore. În astea trei ore s-a văzut film cu mine dezbrăcată, în pielea goală. Nu știu cine a sistat difuzarea.”, a mai declarat Doina Ghițescu pentru Star Popular.

Situaţia Doinei Ghițescu s-a agravat la scurt timp

După ce tânărul a sărit în ajutorul actriţei şi ceilalţi participanţi au încercat să facă acest lucru, însă nu au reuşit decât să agraveze situaţia.

”Ei n-au știut că nu se pune apa peste rănile arse. După ce mi-a stins flacările acel băiat, au venit cu apă din borcanele și gălețile de la florile morților și au turnat-o pe corp. Atunci s-au infectat și mai tare rănile.

M-a internat de urgență. Am avut arsuri de gradul 2 și 3 cu profunzimi, care patru zile au fost de operație. Nu aveau locuri la femei, m-au băgat la bărbați.

Știți cum stau arșii în spital? Dezbrăcați în pielea goală! Bărbații erau arși la penisuri, la picioare, la mâini, la ochi. La mine a ars tot fundul, partea dreaptă a spatelui și pe mână.”, a mai mărturisit Doina Ghițescu pentru Star Popular.


Sursa: bzi.ro