Experții avertizează asupra creșterii iminente a cazurilor din SUA Covid-19

365


(CNN)SUA ar putea vedea o explozie Covid-19 cazuri Odată cu apropierea toamnei și iernii, un expert a spus că s-a alăturat unui cor de oficiali din domeniul sănătății care avertizează despre probleme în următoarele luni.

Potrivit dr. Chris Murray, directorul Universității din Washington, două lucruri ar putea contribui la declanșarea acestei creșteri anticipate de iarnă. Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME).
„În primul rând, pe măsură ce numărul cazurilor din unele state a scăzut, avem tendința de a vedea oamenii devenind mai puțin atenți, având tendința de a avea mai mult contact”, a spus el. „Dar cel mai important efect este sezonalitatea virusului, oamenii merg la casele lor, transmiterea este mai frecventă”.
  LA Modelul IHME indică faptul că aproximativ 765 de persoane mor în prezent de Covid-19 în fiecare zi în țară, dar până la sfârșitul lunii decembrie acest număr ar putea crește la 3.000 de decese pe zi.
  Peste 204.000 de americani au murit deja din cauza virusului de la începutul pandemiei și peste 7 milioane au fost infectați, potrivit datelor. Universitatea Johns Hopkins. Potrivit lui Johns Hopkins, cel puțin 24 de state raportează acum o creștere a cazurilor noi față de săptămâna precedentă, mai ales în centrul Statelor Unite și Midwest.
  Avertismentul lui Murray a fost repetat de mai mulți alți oficiali din domeniul sănătății în ultimele luni. Vara, directorul Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a avertizat că toamna și iarna ar putea fi „unul dintre cele mai grele vremuri ceea ce am experimentat în sănătatea publică a Americii „. Și săptămâna aceasta, expertul în boli infecțioase, dr. Anthony Fauci, a chemat orașele și județele americane să se pregătească pentru „provocarea” toamnei și a iernii.
  Trecerea în noul sezon va fi deosebit de dificilă, a spus Fauci, cu peste 40.000 de cazuri raportate în fiecare zi în toată țara.
  „Nu doriți să intrați în toamnă și iarnă cu o comunitate răspândită la acest nivel, pentru că dacă o veți face, veți fi într-o situație dificilă, care va fi cu adevărat dificilă”, a spus Fauci editorului șef al JAMA, Dr. Howard Bauchner.
  Murray spune că modelul IHME prezintă o „creștere uriașă” care se așteaptă să înceapă în octombrie „și să se accelereze în noiembrie și decembrie”.
  „Există un risc real ca o creștere de iarnă să înceapă deja în Europa”, a spus Murray. „Cazurile explodează acolo. Deci știm că acest lucru se va întâmpla și ne așteptăm să ajungă destul de curând în SUA „.

  Florida curăță barurile și restaurantele înainte de redeschidere

  Barurile și restaurantele din Florida au acum permisiunea de a funcționa la capacitate maximă, deoarece numărul de cazuri de coronavirus se apropie de 700.000.
  O zi după guvernatorul Ron DeSantis a anunțat că statul intră în a treia fază De la reluarea muncii, oficialii din domeniul sănătății au raportat cel puțin 2.795 de cazuri noi de Covid-19 și cel puțin 107 decese.
  De la începutul pandemiei, statul a avut cel puțin 698.682 de cazuri de decese Covid-19 și 14.022, potrivit Departamentului de Sănătate din Florida.
  Primarul din Miami, Francis Suarez, a declarat că ridicarea restricțiilor guvernamentale pentru baruri și restaurante este „o accelerare” și „mult mai rapidă decât ne-am planificat”.
  „Vom vedea în următoarele câteva săptămâni dacă are dreptate în punctul său de vedere. Dar dacă greșește în punctul său de vedere … va fi foarte, foarte, foarte greu pentru el și va fi un moment foarte dificil, pentru că acum este apogeul sezonului gripal ”, a declarat Suarez sâmbătă CNN
  Conform ordinului guvernatorului, guvernele locale nu pot restrânge restaurantele la mai puțin de 50% din capacitatea lor. Dacă guvernele locale decid să restricționeze restaurantele la mai puțin de 100% din capacitatea lor, acestea trebuie să ofere „o justificare și să stabilească ce costuri sunt implicate”, a spus guvernatorul.
  DeSantis a spus că dorește ca statul să poată oferi un „Super Bowl complet” în februarie.
  Dr. Saju Matthew, medic primar și specialist în sănătate publică, a declarat sâmbătă CNN că a fost șocat de decizia guvernatorului.
  „Pur și simplu nu văd oportunitatea de a găzdui Super Bowl-ul”. „Oamenii vor veni din atâtea state diferite … Dacă vă grupați în mulți oameni diferiți într-un spațiu restrâns, cum vă veți distanța social? Cred că acesta este un pas foarte periculos. „
  La nivel național, numărul mediu de cazuri noi în ultima săptămână a crescut în ultimele două săptămâni, în ultima vineri, la 44.111, potrivit Universitatea Johns Hopkins Spectacol. A crescut cu peste 28% de la 12 septembrie, când era 34.307.

  Fauci: Vaccinarea Covid-19 poate începe în noiembrie

  Spune Fauci Vaccinări Covid-19 „foarte probabil” poate începe în noiembrie sau decembrie. Dar poate dura ceva mai mult timp până când Statele Unite vor reveni la viața normală.
  „Până când veți avea suficienți oameni vaccinați … pentru a începe să vă gândiți că poate vă apropiați puțin de normal, este probabil ca, așa cum am spus eu și alții, să fie în T3. 2021 sau cam asa ceva. „- i-a spus lui Bauchner.„ Poate chiar și în al patrulea trimestru ”.
  Între timp, Fauci și alți experți de seamă au cerut locuitorilor să respecte în continuare reglementările de siguranță și să poarte măști, să păstreze distanța, să evite locurile aglomerate și să se spele pe mâini.
  Aceste măsuri pot salva vieți.
  Directorul CDC, Dr. Robert Redfield, a declarat săptămâna aceasta că rezultatele preliminare din prima rundă a studiului arată mai mult decât 90% din populația SUA rămâne susceptibilă la Covid-19. Și un studiu publicat vineri în The Lancet a constatat că, din luna iulie, mai puțin de 10% dintre persoanele din SUA aveau anticorpi împotriva virusului.
   „Acest studiu confirmă în mod clar că, în ciuda unor rate ridicate de COVID-19 în Statele Unite, numărul persoanelor cu anticorpi este încă mic și nu suntem încă aproape de atingerea imunității turmei”, a declarat unul dintre autorii studiului, dr. Julie Parsonnet. , a declarat într-un comunicat profesorul de medicină al Universității Stanford.
   Pana la aprobarea unui vaccin eficient, trebuie sa oferim masuri preventive pentru populatiile cele mai vulnerabile.

   Sursa imagine: CNN