Gripa din 1918 a provocat anularea Halloween-ului în Statele Unite. S-ar putea întâmpla din nou

270


(CNN)Pe lista tradițiilor anulate pandemie de coronavirusHalloween ar putea fi următorul pe lista de hituri culturale.

În județul Los Angeles, de exemplu, a condus acuzația prin emiterea unui ghid oficial care nu recomandă nici o înșelăciune sau tratament și interzice complet casele bântuite, festivalurile și alte sărbători tradiționale care intră sub incidența ghidurilor actuale de sănătate Covid-19, conform departamentul sanitar raional
Această decizie se repetă în istorie: în timpul pandemiei de gripă din 1918, autoritățile sanitare din Los Angeles, la 30 octombrie 1918, au dezaprobat „petrecerile de Halloween în general și alte funcții sociale care atrag un număr mare de oameni”. Raportul Times.
  Toamna anului 1918 a fost al doilea și cel mai rău val 1918 pandemie de gripăcare a ucis între 50 și 100 de milioane de oameni din întreaga lume.
  „Nu numai că decesele au atins punctul culminant chiar înainte de Halloween, dar au trecut prin niște valuri destul de grave”, a declarat Carolyn Orbann, profesor asistent de științe ale sănătății la Universitatea Missouri-Columbia.
  Cea mai mare rată a mortalității a fost observată din octombrie până în decembrie, posibil din cauza unei tulpini mai mortale a virusului și a mulțimilor din spitale și tabere militare.
  „Până la 31 octombrie 1918, condițiile ar fi cumplite în majoritatea locurilor din Statele Unite”, a declarat Elizabeth Otka, profesor de engleză la Universitatea din Richmond și autorul cărții.Modernismul viral: o pandemie de gripă și literatura interbelică… ”
  „Multe lucruri au fost închise: magazine, școli, biserici”, a spus Outka. „A existat o întrerupere larg răspândită și o percepție larg răspândită că adunările publice sunt o idee proastă”.
  Când gripa a lovit globul, multe orașe americane au văzut nevoia de a limita sau interzice sărbătorile de Halloween.

  „Bucuria ucigașă a Halloweenului obișnuit”

  „31 octombrie este un Halloween tăcut! Nu ai auzit niciodată de așa ceva? ” a scris un reporter pentru un ziar local din Santa Ana, California. „Ei bine, va fi una în San Francisco în seara asta”, a anunțat șeful poliției White în această după-amiază. Zgomotul îi îngrijorează pe bolnavii de gripă, a spus el, și există mii de oameni în San Francisco.
  „Hotărârea Consiliului Sănătății care interzice părților acționează în continuare ca o bucurie mortală a Halloween-ului obișnuit”.
  Autoritățile din San Francisco nu au fost singurii lideri municipali care au vărsat apă asupra poftei locuitorilor pentru frisoane și chinuitoare.
  Latrobe, Pennsylvania, a interzis toate „sărbătorile” de teamă că sărbătoarea „ar putea fi un vehicul pentru răspândirea unei boli care are atât de multe vieți în alte părți ale țării”, a spus Burgess JE Peebles, așa cum a fost raportat în Latrobe Bulletin. Peebles a adăugat că va include haine de civil în forțele de poliție, dar este încrezător că toată lumea se va supune, astfel încât să nu fie nevoie de arestări.
  Comisarul pentru sănătate Saint Louis închideți petreceri de Halloween, jocuri de fotbal și alte întâlniri sociale.
  Oraș Rochester, New York, credea că „distracția ar trebui limitată”. Noaptea „se bucură în spiritul afacerilor de odinioară” Bivol au raportat reporterii. Denver De asemenea, aștepta cu nerăbdare o noapte liniștită, deoarece orașul a interzis petrecerile, care de obicei includeau „scufundări pentru mere, cuie la coada unui măgar în timp ce erau legați la ochi și alte distracții și divertisment”.
  Cu război având în vedere faptul că în unele orașe tradițiile care duceau la risipa de alimente erau interzise. „Am văzut un raport din Missouri în care cred că obișnuiau să arunce porumb uscat în casele celuilalt”, a spus Orbann. „A spus:„ Prețul porumbului este prea mare pentru ca noi să aruncăm porumb uscat ”. Deci, copiii au împrăștiat puful alb care se desprinde de pe coadă în jurul iazurilor. „
  Deși întrunirile publice sunt interzise în orașe, unii oameni încă găzduiesc petreceri de casă. „Oamenii nu au etalat regulile”, a spus Orbann, „ci au lucrat în conformitate cu regulile existente așa cum erau înțelese atunci”.

  Costurile de întreținere

  A vedea ororile gripei din 1918 nu înseamnă că întâlnirile „nu s-au întâmplat, așa cum vedem cu (Covid-19)”, a spus Otka.
  „În 1918, erau grămezi de sicrie, grămezi de trupuri, groparii erau pur și simplu epuizați și din ce în ce mai copleșiți”, a adăugat Otka. „Dar, cu toate acestea, există sentimentul unui dușman invizibil, din cauza căruia este dificil – dacă nu ești bolnav sau cineva nu este în casa ta – să-ți amintești cât de incredibil de periculos este … Oamenii se străduiesc să obțină normalitatea”.
  Dallas a văzut sărbători „neobișnuit de zgomotoase și tumultuoase” în timpul Halloween-ului 1918, potrivit unui raport al Dallas Evening Journal.
  „Ofițerii de poliție din Dallas și personalul spitalului de urgență răsuflă ușurat că Halloween-ul, cu zgomotul, zgomotul, farsele și accidentele sale, s-a încheiat”, a spus acesta.
  „Vagonul poliției a fost ținut în fugă în timpul investigațiilor, iar ambulanța și personalul spitalului de urgență se aflau într-o grabă neobișnuită”. Mulțimi de băieți răutăcioși fac ravagii; poliția a primit rapoarte false; atât persoanele, cât și mașinile au fost rănite în urma accidentelor.
  Deși virusul cu care avem de-a face este nou, oboseală cauzată de criză nr. Reporterul Știri din Birmingham în Alabama au scris că „după aproape o lună de închisoare și tortură sub influența brutalității unei ordonanțe de oraș închise, toată Birmingham„ s-a spulberat de tensiune ”și a plecat„ la Halloween ”.
  „Noaptea a fost privită mai splendid, iar proprietatea a fost demolată mai bine ca niciodată”, a adăugat el. „Fantomele au roit pe străzi cu miile”.
  O noapte de distracție ar putea face parte din prețul plătit de unii creșterea mortalității… Decesele cauzate de gripă au atins apogeul în noiembrie. cea mai mortală lună pandemii – deși acest lucru se datorează în mare parte Zilei Armistițiului din 11 noiembrie, care a marcat semnarea unui armistițiu între aliații din Primul Război Mondial și Germania și a oprit temporar ostilitățile pe Frontul de Vest.

  Halloween în timpul (încă o) pandemie fără precedent

  Restricția județului Los Angeles asupra serbărilor tradiționale a avut loc în 1918 g. de asemenea, „cam mângâietor”, a spus Orbann, întrucât pandemia s-a încheiat în cele din urmă.
  Pe măsură ce Halloween-ul se apropie, „orice va fi o adunare mare va ajunge probabil pe masă”, a adăugat Orbann.
  Primiți buletinul informativ săptămânal CNN Health

  Înregistrați-vă aici pentru a primi Rezultate obținute cu Dr. Sanjay Gupta în fiecare marți de la echipa de sănătate a CNN.

  Și ne-am putea uita la alegeri mai sigure din trecut în timp ce ne gândim cum să sărbătorim Halloween-ul în acest an.
   „Pe baza cercetărilor mele din 1918”, a spus Outka, „cu siguranță pare înțelept să fac ceva diferit pentru Halloween în acest an, deși îmi place sărbătoarea și cred că este foarte interesant.
   „Cred că și viețuirea este grozavă.”

   Sursa imagine: CNN