Guvernul federal detaliază planurile de distribuire gratuită a vaccinurilor Covid-19

164


(CNN)Guvernul federal a lansat miercuri planuri care detaliază modul în care va distribui vaccinurile Covid-19 odată ce acestea vor fi aprobate de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.

Operațiunea Warp Speed ​​își propune să se asigure că vaccinurile Covid-19 sunt livrate la facilitățile administrative în termen de 24 de ore de la primirea unei licențe FDA sau a unei autorizații de utilizare de urgență, a spus oficialul. Și scopul este de a le face liberi.
„Vom muta acest lucru cât mai repede posibil, într-o zi sau cam așa, la site-urile administrative după ce vom primi un mesaj de la FDA”, a declarat Lt. Gen. Paul Ostrowski, șef adjunct achiziții, producție și distribuție pentru guvernul federal. Eforturile pentru vaccinul Covid-19, se spune în briefing.
  Dar furnizarea și distribuția acestor vaccinuri este o provocare logistică complexă care implică Departamentul Apărării SUA, Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și alte departamente ale Departamentului SUA pentru Sănătate și Servicii Umane.
  Vaccinurile testate în prezent au cerințe de transport și depozitare diferite, dintre care unele sunt asociate cu temperaturi foarte scăzute; unele necesită a doua doză la 21 sau 28 de zile după prima și nu sunt interschimbabile; unele necesită ace și seringi speciale.
  „Avem de-a face cu o lume cu o mare incertitudine”, a declarat Paul Mango, șef adjunct de personal pentru politici la Departamentul Sănătății din SUA, în timpul unui briefing cu reporterii. „Nu știm când vom face vaccinul. Nu știm cantitatea. Nu știm eficacitatea acestor vaccinuri. „
  Iată câteva puncte cheie din strategie de distribuție și carte de joc pentru oficialii sanitari.

  Furnizarea timpurie de vaccin va fi limitată

  Manualul programului de vaccin CDC precizează că, în scopuri de planificare, autoritățile sanitare de stat și locale ar trebui să presupună că „doze limitate de vaccin COVID-19 pot fi disponibile până la începutul lunii noiembrie 2020”, dacă vaccinul este aprobat sau autorizat de FDA. Compendiul spune că, în 2021, oferta de vaccinuri ar putea crește semnificativ.
  Această ofertă inițială limitată este de așteptat să meargă către profesioniștii din domeniul sănătății, alți lucrători cheie și persoanele cu risc crescut de boală severă de la Covid-19.
  Site-urile de administrare pot fi limitate din timp pentru publicul țintă și cerințele de stocare. Site-urile se pot extinde ulterior pentru a include furnizori de servicii medicale pentru copii și adulți și farmacii.

  Infrastructură IT în curs de dezvoltare

  Oficialii HHS au declarat că distribuția necesită o monitorizare extinsă a datelor pentru a urmări vaccinurile, a procesa cererile și plățile și pentru a determina cine are nevoie de a doua doză și pentru a urmări rezultatele și potențialele efecte secundare. Operation Warp Speed ​​va construi și va integra arhitectura IT pentru a satisface aceste nevoi, conform documentului de strategie.

  Ostrowski, de la Operațiunea Warp Speed, a declarat miercuri în cadrul unui briefing că bazele de date de urmărire a vaccinurilor există deja la nivel de stat și farmacie.

  „Cel mai greu este ca interacțiunea bazelor de date”, a spus el, de exemplu, astfel încât să poată obține vaccinul la un centru de sănătate publică și apoi să primească a doua doză corectă câteva săptămâni mai târziu, poate la farmacie. în celălalt loc.

  Americanii nu vor plăti pentru vaccin

  „În ceea ce privește principiul și aspirația, niciun american nu ar trebui să plătească un ban din buzunar pentru a primi vaccinul”, a declarat miercuri Hango’s Mango. „Și suntem foarte aproape de această aspirație chiar acum”.
  Strategia de distribuție a vaccinului lansată miercuri a declarat că obiectivul este „să se asigure că nimeni care dorește să primească vaccinul nu se confruntă cu un obstacol economic în calea obținerii acestuia”.
  „Guvernul federal achiziționează sute de milioane de doze de vaccinuri sigure și eficiente și are un contract cu McKesson pentru distribuirea vaccinului, astfel încât niciun american nu va plăti pentru vaccinul COVID-19 sau pentru distribuția acestuia”, se spune în documentul de strategie. vorbeste.
  Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat miercuri, într-o ședință a Institutului Societății Latine din Congresul SUA pentru Pandemii Globale, că singurul cost ar putea fi legat de introducerea vaccinului.
  „Nu cred că va exista o problemă de preț, deoarece cred că oamenii nu înțeleg pe deplin că vaccinul în sine a fost deja cumpărat de guvernul federal”, a spus el. „În acest fel, persoana care primește vaccinul nu va plăti pentru vaccin.”

  Campania viitoare de conștientizare a vaccinurilor

  Documentul de strategie precizează, de asemenea, că campania de relații publice a HHS se va concentra pe siguranța și eficacitatea vaccinurilor și va viza populațiile cheie și comunitățile pentru a maximiza acceptarea vaccinului.
  Primiți săptămânal buletinul informativ CNN Health

  Înregistrați-vă aici pentru a primi Rezultate obținute cu dr. Sanjay Gupta în fiecare marți de la echipa de sănătate a CNN.

  Atingerea unei acoperiri ridicate va necesita identificarea mesajelor potrivite pentru a construi încrederea în vaccinuri, pentru a contracara dezinformarea și pentru a viza populațiile vulnerabile și cu risc.
  Potrivit unui sondaj efectuat de CNN luna trecută, 40% dintre americani spun că nu vor primi vaccinul Covid-19, chiar dacă este ușor și gratuit.
  „Pentru cei care ezită să primească un vaccin, ezitarea lor este exacerbată de o mulțime de lucruri care se întâmplă chiar acum, în special de combinația proastă dintre știință și politici”, a declarat miercuri, directorul Institutului Național de Sănătate, Dr. Francis Collins, la un eveniment găzduit de Academia Națională de Științe, Inginerie. și medicină.
   Collins a subliniat necesitatea educației pentru vaccinarea proxy, în special în comunitățile minoritare.
   „Nu vreau să vorbim într-un an despre modul în care avem soluția la cea mai gravă pandemie din ultimii 100 de ani, dar nu am reușit să convingem oamenii să accepte”, a spus el.

   Sursa imagine: CNN