miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNationalInfoCons atrage atenția asupra preparatelor de post. Ce spun reprezentanții

InfoCons atrage atenția asupra preparatelor de post. Ce spun reprezentanții

[ad_1]

Reprezentanții InfoCons atrag atenția asupra preparatelor de post, care pot conține până la 50 de E-uri. Conform InfoCons, consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau lapte de soia și o gumă de mestecat vor consuma instant până la 50 de E-uri.

De pildă, pâinea conține până la 4 E-uri, un pate vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri, scrie Mediafax.

Ce spun reprezentanții InfoCons

Reprezentanții InfoCons susțin că în această gustare cei mai des întâlniți aditivi alimentari (E-uri) sunt: Acidul Ascorbic (E300) – aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor, și Acidul Citric (E330), utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid. Acesta este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat și în sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate.

Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare

De asemenea, în această gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare.

Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, atrag atenția specialiștii.

A început Postul Paștelui

Postul Paștelui este cel mai lung din Calendarul Ortodox, acesta având 48 de zile. Credincioșii caută alternative la produsele pe care le consumă în viața de zi cu zi, însă de cele mai multe ori aleg alimente nocive, care le pot crea probleme de sănătate.

Cele 48 de zile din Postul Paștelui nu sunt ușoare pentru credincioși. Persoanele care țin post consumă alimente procesate, în loc să aleagă legumele și fructele sau alte produse naturale. Unele preparate de post se dovedesc a fi adevărate bombe calorice.

Există o serie de alimente pe care oamenii care țin postul trebuie să le evite. Printre acestea se numără pateul vegetal și margarina, produse care se găsesc în majoritatea frigiderelor în această perioadă.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments