duminică, decembrie 22, 2024
AcasăCulinarMâncare de prune cu orez. O combinație interesantă de texturi și arome

Mâncare de prune cu orez. O combinație interesantă de texturi și arome

[ad_1]

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat culinar savuros, putem face rapid o mâncare de prune cu orez. Aceasta este sățioasă. sănătoasă și merge servită simplă, ca garnitură sau ca fel principal în zilele de post. Mâncarea de prune cu orez este o combinație interesantă de texturi și arome.

Mâncare de prune cu orez

Când vine vorba de preparatele culinare cu orez, rețetele sunt diverse, gustoase și la îndemâna oricui. Orezul poate fi pregătit ca desert cu lapte și cacao, poate fi folosit la o budincă, dar la fel de bine putem pregăti mâncăruri delicioase precum o tocană de legume cu orez, niște sarmale cu carne învelite în foi de varză murată, un pilaf de orez cu carne sau cu legume și rețetele pot continua.

Un preparat imedit, spectaculos și extrem de gustos este mâncarea de prune cu orez. Aceasta este o adevărată explozie de gusturi și arome. Dulceața prunelor se îmbină cu textura moale a orezului, iar dacă adăugăm și câteva condimente, succesul va fi garantat.

Mâncarea de prune cu orez este sănătoasă, sățioasă și poate fi pregătită în zilele cu restricții alimentare. La fel de bine putem pregăti un pilaf de orez cu carne de pui. Rețetele de orez sunt versatile și merg la orice masă și la orice ocazie.

Rețeta cu care vei obține un preparat delicios

Pentru mâncarea de prune cu orez vom avea nevoie de 250 g de prune uscate, 3 linguri de zahăr, 150 g de orez și 1 lingură de unt.

Mai întâi vom spăla prunele și le vom pune la fiert în apă. Într-o altă cratiță se pun 3 linguri de zahăr și se lasă la topit pentru a deveni un sirop maroniu. Zahărul topit se amestecă cu zeama lăsată de prune și se va obține la final un sirop.

Într-o altă cratiță se prăjește orezul cu o lingură de unt. Peste orez se pune o cană din siropul de zahăr ars apoi se adaugă prunele fierte și se amestecă ușor. Se pune preparatul culinar într-o tavă și se dă la cuptor până orezul devine moale. Când orezul s-a copt suficient, se scoate tava din cuptor, se toarnă peste el restul de sirop de zahăr ars și se lasă la răcit apoi se servește.

Cu siguranță acest preparat culinar va fi pe placul tuturor celor de la masă. Mâncarea de prune cu orez este sățioasă, sănătoasă și ideală de servit în zilele de post. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Dacă vrem să adăugăm câteva arome deosebite, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Acest deliciu culinar se poate servi simplu sau ca garnitură alături de alte mâncăruri savuroase. Pentru iubitorii de delicii asiatice, putem face un orez prăjit cu legume. Deliciosul orez prăjit cu legume este o adevărată explozie de arome. Acest preparat culinar presupune prăjirea orezului fiert într-un wok cu legume, sos de soia, ouă și carne de pui. Dacă adăugăm arome și condimente inedite, vom obține la final un adevărat deliciu. Mâncărurile cu orez pot fi făcute cu carne sau de post, în funcție de preferințe.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments