duminică, mai 19, 2024
AcasăNationalReacția UDMR după ce Consiliul Naţional Secuiesc a cerut țărilor UE să...

Reacția UDMR după ce Consiliul Naţional Secuiesc a cerut țărilor UE să nu primească România în spațiul Schengen

[ad_1]

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila (UDMR), consideră că „se dă o semnificaţie mult prea importantă” solicitării Consiliului Naţional Secuiesc ca ministerelor de Externe din statele Schengen să se informeze privind situaţia drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv a drepturilor minorităţilor, în România, înaintea unei decizii privind admiterea ţării noastre, informează News.ro.

„UDMR a afirmat întotdeauna că din 2011 România îndeplineşte condiţiile tehnice, care sunt singurele condiţii impuse de Uniunea Europeană pentru accesul în Spaţiul Schengen al României şi că, aceste criterii tehnice odată îndeplinite, România trebuie să fie primită în Spaţiul Schengen. Orice alte tipuri de comentarii legat de acest subiect, din punctul nostru de vedere, sunt irelevante”, arată el.

Cseke Attila: „România îndeplineşte condiţiile pentru accesul în Spaţiul Schengen”

Cseke a afirmat că nu a văzut comunicatul Consiliului Naţional Secuiesc și a transmis că UDMR a afirmat întotdeauna că din 2011 România îndeplineşte condiţiile tehnice, care sunt singurele condiţii impuse de Uniunea Europeană pentru accesul în Spaţiul Schengen.

„Pot să vă spun punctul de vedere oficial exprimat de UDMR, care nu e de astăzi, de săptămânile trecute, ci din anii anteriori. UDMR a afirmat întotdeauna că din 2011 România îndeplineşte condiţiile tehnice, care sunt singurele condiţii impuse de Uniunea Europeană pentru accesul în Spaţiul Schengen al României şi că, aceste criterii tehnice odată îndeplinite, România trebuie să fie primită în Spaţiul Schengen. Orice alte tipuri de comentarii legat de acest subiect, din punctul nostru de vedere, sunt irelevante. UDMR a susţinut întotdeauna în toate forurile posibile, interne şi internaţionale, necesitarea accederii României în Spaţiul Schengen şi va susţine şi în următoarea perioadă, cu toate forţele de care dispune”, a explicat el.

Cseke Attila: „Se dă o semnificaţie mult prea importantă acelui comunicat”

Cseke Attila susține că de 11 ani afirmă că România îndeplineşte condiţiile tehnice pentru a fi membru în Spaţiul Schengen și acest lucru nu se schimbă acum.

„Atâta timp cât de 11 ani afirmăm clar, categoric, că România îndeplineşte condiţiile tehnice pentru a fi membru în Spaţiul Schengen. Nu avem ce să explicăm la nimeni, este un punct de vedere oficial UDMR de 11 ani. Nu s-a schimbat în niciun moment de 11 ani, aşa cum nu se schimbă nici în ultima săptămână”, a precizat Cseke Attila.

Întrebat dacă astfel de opinii fac bine în acest moment, Cseke a spus că se dă o semnificaţie mult prea importantă acelui comunicat transmis de Consiliului Naţional Secuiesc.

„Eu cred că se dă o semnificaţie mult prea importantă acelui comunicat pe care nu l-am citit, nu ştiu ce conţine, eu pot să vă spun punctul de vedere al UDMR care nu s-a schimbatr de 11 ani. Dl. preşedinte Kelemen Hunor cred că chiar ieri a reafirmat acest sprijin categoric al UDMR şi a cerut ca, odată îndeplinite criteriile tehnice, România să fie primită în Spaţiul Schengen”, a mai transmis Cseke Attila (UDMR).

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments