Rețetă savuroasă de orez cu lapte. Secretele unui desert rapid și delicios

31


Dacă ești în căutarea unei rețete simple de orez cu lapte, ai ajuns în locul potrivit. Află, în rândurile următoare, care sunt secretele unui desert rapid și delicios.

Orezul cu lapte este desertul copilăriei multora dintre noi. Se prepară repede, cu ingrediente simple și este incredibil de savuros. Pentru a fi preparat ca la carte, ține minte că orezul se fierbe întotdeuna în puțină apă, iar laptele se adaugă mai târziu. Responsabilă de dizolvarea amidonului și înmuierea mai rapidă a boabelor de orez este apa rece, element de care nu trebuie să uiți pentru un preparat reușit.

Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară orezul cu lapte. Spor la gătit!

orez cu lapte și scorțișoară
Orezul cu lapte se prepară repede, cu ingrediente simple și este incredibil de savuros.

Rețetă incredibil de gustoasă de orez cu lapte. Cum se prepară

Dacă vrei să pregătești un desert delicios, ai nevoie de 200 de grame de orez, 250 de mililitri de apă, 750 de mililitri de lapte, 120 de grame de zahăr, o jumătate de păstaie de vanilie sau o linguriță de extract de vanilie (dacă nu ai, poți pune un plic de zahăr vanilinat) și un praf de sare.

Din aceste ingrediente vei obține patru porții de orez cu lapte, de care se vor bucura toți membrii familiei.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să despici păstaia de vanilie și să răzuiești miezul din ea. Pune-o, apoi, într-o cratiță, alături de orezul uscat și de 250 de mililitri de apă. Adaugă și un vârf de cuțit de sare și pune totul la fiert la foc mediu. În momentul în care orezul a absorbit apa, toarnă 750 de mililitri de lapte și continuă procesul de fierbere, la foc mic, prin amestecare continuă.

Când orezul este aproape fiert, adaugă și zahărul, cu măcar 3-4 minute înainte de a opri focul. Nu uita să amesteci bine, pentru a evita lipirea orezului de fundul cratiței.

Consistența orezului trebuie să fie una lichidă, fluidă, fiindcă acesta se va închega la scurt timp după ce ai luat cratița de pe foc. Acoper-o cu un capac și lasă orezul să se umfle aproximativ cinci minute. În cazul în care stă descoperit, orezul va forma o pojghiță la suprafață.

Desertul este gata! Poftă bună!

orez cu lapte și scorțișoară
Când orezul este aproape fiert, adaugă și zahărul, cu măcar 3-4 minute înainte de a opri focul.

Secretele unui desert savuros

Dacă nu vrei să greșești în prepararea orezului cu lapte, proporția dintre orez și lichid trebuie să fie de 1:4, adică la 100 de grame de orez se pun 400 de mililitri de lichid. În cazul în care preferi un orez cremos, poți folosi proporția 1:8.

Ideal ar fi să utilizezi orez cu bob rotund, însă poți folosi orice tip de orez. Totul constă în respectarea proporției de lichid și ai timpilor de fierbere menționați pe pachet.

Pentru un desert excepțional, este imperios să nu uiți de sare. Aceasta va conferi gust orezului cu lapte.

Foarte important de precizat este să nu fierbi orezul până se sparg boabele. Acesta se gătește la foc mic și se amestecă în permanență, pentru a nu se lipi de fundul oalei.

În cazul în care ții post sau urmezi o dietă vegană, poți înlocui laptele de vacă cu lapte de cocos sau de migdale. La fiert, se pot adăuga batoane de scorțișoară sau stele de anason, pentru un gust excepțional.

orez cu lapte și scorțișoară
Dacă nu vrei să greșești în prepararea orezului cu lapte, proporția dintre orez și lichid trebuie să fie de 1:4, adică la 100 de grame de orez se pun 400 de mililitri de lichid.


Sursa: bzi.ro