Rezultatul pandemiei: persoanele în vârstă nu se gândesc unde să locuiască

151


(Știri Kaiser Health)Unde vrem să trăim în anii următori? Persoanele în vârstă pun din nou această întrebare în lumina pierderilor continue din cauza pandemiei coronavirusului – vieți în ruină, excludere socială, creșterea deceselor. Mulți oameni se răzgândesc.

Unele persoane care au planificat să se mute în locuințe pentru pensionari aleg acum să trăiască independent, mai degrabă decât în ​​mod colectiv. Alții se întreabă dacă mutarea într-o locație în care pot obține mai mult ajutor ar putea fi cel mai bun lucru de făcut.
Aceste decizii, destul de dificile în perioadele normale, sunt acum pline de incertitudine pe măsură ce economia se prăbușește și numărul deceselor cauzate de COVID-19 este în creștere, inclusiv zeci de mii de oameni în cămine și centre de îngrijire medicală.
  Teresa Ignacio Gonçalvo și soțul ei Jaime, ambii în vârstă de 68 de ani, au decis să construiască o casă, mai degrabă decât să se mute într-o comunitate de pensionari, în timp ce se mută din Virginia Beach, Virginia în Indianapolis, mai târziu în acest an, pentru a fi mai aproape de fiicele lor.
  După ce a auzit despre blocajele din toată țara din cauza coronavirusului, Gonsalvo a spus: „Ne-am dat seama că nu suntem pregătiți să ne pierdem independența”.
  Alyssa Ballot, în vârstă de 64 de ani, plănuiește să-și părăsească apartamentul de 750 de metri pătrați din centrul orașului Chicago și să se înrădăcineze într-o comunitate multi-generațională în care vecinii împart de obicei mese și saloane și se ajută adesea unul pe celălalt.
  „În timpul acestei pandemii, am aflat că relațiile personale sunt mai importante pentru mine, nu locul”, a spus ea.
  Kim Beckman, în vârstă de 64 de ani, și soțul ei, Mike, erau gata să nu mai fie proprietari de case în Victoria, Texas și să se alăture comunității de peste 55 de ani sau să închirieze o clădire de apartamente detașate în nordul Texasului înainte de lovirea Covid-19.
  Acum se gândesc să cumpere o casă și mai mare, deoarece „dacă vei fi mereu în casă, s-ar putea să te simți confortabil”, a spus Beckman.
  „Toată lumea pe care o cunosc vorbește despre asta”, a spus Wendl Kornfeld, în vârstă de 71 de ani, care locuiește în Upper West Side din Manhattan. Ea a prezentat temporar perspectiva de a se muta în comunitatea de pensionare pentru îngrijire continuă aflată în construcție în Bronx.
  „Soțul meu și cu mine ne vom juca după ureche; vrem să vedem cum funcționează lucrurile ”cu pandemia, a spus ea.
  În cercurile Kornfeld, oamenii sunt mai mult ca oricând dornici să rămână în casele sau apartamentele lor cât mai mult timp posibil – cel puțin pentru moment. Teama lor: dacă se mută într-o comunitate rezidențială de seniori, este mai probabil să se confrunte cu focarul Covid-19.
  „Am auzit cu toții despre numărul imens de decese în instituții pentru bătrâni”, a spus Kornfeld. Dar persoanele care stau în casele lor ar putea avea probleme în găsirea ajutorului disponibil atunci când este nevoie, a recunoscut ea.

  Evitați casele de îngrijire medicală în caz de pandemie

  La cel mai recent număr de către Fundația Familiei Kaiser, până la jumătatea lunii august, peste 70.000 de rezidenți și angajați ai caselor de îngrijire medicală și ai caselor de îngrijire medicală muriseră din cauza Covid-19.
  Aceasta este o cifră subestimată, deoarece mai puțin de jumătate dintre state oferă date despre Covid-19 în îngrijirea persoanelor în vârstă. De asemenea, nu sunt furnizate date privind persoanele care trăiesc independent în case de îngrijire medicală. (Kaiser Health News este un program independent din punct de vedere editorial al Fundației Kaiser Family.)
  Drept urmare, nervozitatea cu privire la viața persoanelor în vârstă s-a răspândit, iar în iulie, Centrul Național de Investiții pentru Locuințe și Îngrijiri pentru Bătrâni a raportat cele mai mici rate de ocupare a forței de muncă de când organizația de cercetare a început să urmărească datele în urmă cu 14 ani.
  Rata de ocupare a scăzut mai mult în domeniul vieții cu grijă (scădere cu 3,2% din aprilie până în iunie comparativ cu ianuarie-martie) decât în ​​zona vieții independente (scădere cu 2,4%). Organizația nu colectează date despre casele de bătrâni.
  Într-un sondaj separat realizat de NIC în conducerea locuințelor din august, 74% au declarat că familiile și-au exprimat îngrijorarea cu privire la această mișcare, deoarece cazurile Covid au crescut în multe părți ale țării.

  Depășirea unei posibile izolare

  Posibilitatea excluziunii sociale este deosebit de îngrijorătoare, deoarece există încă restricții privind vizitele de familie și mesele de grup și activitățile din instituții. (În timp ce statele au început să permită vizite în aer liber la case de bătrâni și case de bătrâni, cele mai multe facilități nu permit încă vizite în interior – o situație care va exacerba frustrarea atunci când vremea devine rece.)
  Beth Burnham Mays, economist-șef și director de afaceri publice la NIC, a subliniat că operatorii au răspuns agresiv introducând noi protocoale de siguranță și salubrizare, mutând programe online, ajutând rezidenții să cumpere alimente și alte elemente esențiale și raportând în mod regulat despre Covid. 19, atât pe site, cât și în comunitatea în general, este mult mai regulat.
  Mary Kazlouski, în vârstă de 76 de ani, trăiește singură în Heron’s Key, o comunitate de pensionare din Gig Harbor, Washington, care face toate acestea și multe altele cu unitatea de îngrijire medicală Emerald Heights din Redmond, Washington.
  „Cu toții ne simțim în siguranță aici”, a spus ea. „Deși suntem puternic descurajați să intrăm în apartamentele celuilalt, cel puțin ne putem vedea în hol, jos în hol și pe punțile de afară. În ceea ce privește izolarea, izolezi mai mult de 200 de persoane aici: cineva Întotdeauna lângă „.
  Un angajat Heron’s Key a dat rezultate pozitive pentru Covid-19 în august, dar și-a revenit. Douăzeci de rezidenți și personalul Emerald Heights au dat rezultate pozitive. Doi rezidenți și un angajat au fost uciși.
  Colin Milner, director executiv al Consiliului internațional pentru îmbătrânirea activă, subliniază că unele comunități au performanțe mai bune decât altele. Organizația sa a lansat recent un raport despre viitorul persoanelor în vârstă, în lumina pandemiei.
  El încurajează operatorii să facă multe schimbări, inclusiv crearea unor zone de vizitare sigure pentru familii atât în ​​interior, cât și în exterior; furnizarea de servicii de internet de mare viteză în toate comunitățile; și furnizarea numărului necesar de măști și alte echipamente de protecție individuală pentru rezidenți și personal, printre altele.
  Unele familii ar dori acum să vadă rudele mai în vârstă primind ajutor într-un mediu mai organizat înainte de pandemie. Ei descoperă că rudele în vârstă care trăiesc singure, în special cele slabe sau cu deficiențe cognitive ușoare, nu pot face față singure.
  „Am auzit de la mulți oameni, mai ales fiice mai mari, că am așteptat prea mult să ne mutăm, mamă sau tată, ne-am îngropat în nisip, ne puteți ajuta să găsim un loc pentru ei”, a spus Ellie Mazza, care deține Brandywine Concierge Senior Services în Kenneth Square, Pennsylvania.
  În timp ce mulți operatori au impus un moratoriu la intrarea la începutul pandemiei, majoritatea permit acum rezidenților noi dacă testul lor Covid-19 este negativ. De asemenea, necesită carantină până la două săptămâni înainte ca oamenii să circule în societate.
  Cu toate acestea, mulți seniori pur și simplu nu au mijloacele financiare pentru a se deplasa. Mai mult de jumătate dintre persoanele în vârstă cu venituri medii – aproape 8 milioane de persoane în vârstă – nu își pot permite traiul independent sau îngrijirea comunității, potrivit unui studiu din 2019.
  Și mai mult de 7 milioane de persoane în vârstă sunt în sărăcie, conform măsurilor federale suplimentare de sărăcie, care includ plăți de îngrijire a sănătății și alte pierderi de numerar.

  Întrebări de pus

  Pentru cei care s-ar putea gândi la locuințe pentru bătrâni, experții sugerează să pună câteva întrebări:
  • Cum comunică instituția cu rezidenții și familiile? A avut un focar Covid? Dezvăluie cazuri și decese Covid? Împărtășește ultimele recomandări din partea autorităților de sănătate federale, de stat și locale?
  • Ce protocoale au fost introduse pentru a asigura securitatea? „Aș vrea să știu: au un plan în caz de dezastre naturale – nu numai o pandemie, ci și inundații, incendii, uragane, viscol?” Spuse Milner. – Și în afară de plan, mai au provizii?
  • Cum atrage comunitatea locuitorii? Este disponibilă programarea online – exerciții, prelegeri, întâlniri ale grupurilor de interese? Este posibil să comunicați cu angajații individual? Angajații interacționează cu familia prin FaceTime sau Zoom? Date de familie permise?
  Primiți săptămânal buletinul informativ CNN Health

  Înregistrați-vă aici pentru a primi Rezultate obținute cu dr. Sanjay Gupta în fiecare marți de la echipa de sănătate a CNN.

  „Incluziunea socială și stimulentele sunt mai importante ca oricând”, a spus David Schless, președintele Asociației Americane de Locuință pentru Seniori.
   • Care este poziția financiară și rata de ocupare a companiei? „În opinia mea, proprietățile cu rate de ocupare de 90% sau mai mari vor putea rezista presiunii Covid-19 mult mai mult decât proprietățile cu rate de ocupare sub 80%”, a spus Mace de la Centrul Național de Investiții pentru Seniori. … O ocupare mai mare înseamnă mai multe venituri, ceea ce permite agențiilor să plătească mai bine costurile suplimentare asociate pandemiei.
   „Transparența este foarte importantă”, a spus Schless.

   Sursa imagine: CNN