Vacanţă în Turcia. Turiştii romani pot merge în concediu fără test COVID-19

226


Vacanţă în Turcia. Turiştii romani care vor să îşi petreacă vacanţa în Turcia nu sunt obligaţi să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19, aşa cum se întâmplă în Grecia. Totuşi autorităţile turce testează în mod aleatoriu turiştii străini care intră în ţară. Mai mult decât atât, hotelierii din Antalya oferă reduceri de până la 30%.

Veste bună pentru turiştii romani care au planificat o vacanţă în Turcia. Cei care aleg să petreacă un concediu aici nu sunt obligaţi să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19 la intrarea în ţară. În acest sens, Touroperatorul roman Paralela 45 lansează primul charter spre Antalya, una din cele mai căutate destinaţii de vacanţă pentru turiştii romani, pe 17 august. Alin Burcea, CEO Paralele 45, că hotelierii turci oferă reduceri chiar şi de până la 30%.

Vacanţă în Turcia. Turiştii romani pot merge în concediu fără test COVID-19

Turcia se afla acum în “zona verde”, după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune izolarea la domiciliu 14 zile la întoarcerea în România.

Astfel, turiştii romani care vor să îşi petreacă vacanţă în Turcia nu sunt obligaţi să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19, aşa cum se întâmplă în Grecia. Totuşi autorităţile testează în mod aleatoriu turiştii străini care intră în ţară.

Hotelierii din Antalya oferă reduceri de până la 30%

Pentru că măsurile de călătorie în Turcia sunt mai puţin severe, Paralela 45 lansează, începând cu 17 august, primul charter spre Antalya, una din cele mai căutate destinaţii de vacanţă pentru turiştii romani.

Alin Burcea, CEO-ul companiei, a declarat că hotelierii turci oferă reduceri chiar şi de până la 30%, dar touroperatorul considera că va recupera 35% din vânzările generale. Operatorul de turism precizează că, după numărul de turişti, Antalya a fost anul trecut destinaţia cea mai vândută.

”Vom avea din Bucureşti un zbor luni, începând din 17 august, şi sâmbăta, 22 august, un avion din Timişoara, Cluj şi Iaşi. În ceea ce priveşte preţurile, acestea au variaţii foarte mari. Am primit oferte cu reduceri de până la 30%”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Odată lansate la jumătatea lunii august, charterele vor opera timp de aproximativ două luni, respectiv până la jumătatea lunii octombrie, când vor fi circa 30 de grade Celsius.

”În octombrie este puţin răcoare dimineaţa, dar în restul zilei este o vreme foarte bună pentru plaja. Anul trecut am avut circa 18.000 de turişti în această destinaţie. Cred că în acest an, având în vedere că vom opera doar două luni, ne aşteptam să avem între 2.500-3.000 de turişti. Cred că vom recupera în jur de 35% din vânzările generale, evident, dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut”, mai spune Alin Burcea.

Vacanţă în Turcia. Autorităţile din Turcia nu se tem de numărul mare de îmbolnăviri din România cu COVID-19

Întrebat dacă nu se tem autorităţile din Turcia de numărul în creştere de îmbolnăviri cu coronavirus în România, proprietarul Paralela 45 spune că autorităţile de la Ankara nu au această problemă, cel puţin până acum.

”Ei au avut la un moment dat un număr foarte mare de cazuri. Până în acest moment nu au fost discuţii pe această temă. Deja în Antalya vin turişti din multe ţări din afară UE, dar dacă se respectă regulile, cazurile nu au crescut, ci chiar au scăzut”, a adăugat el.


Sursa: bzi.ro