Cartea lui Woodward dezvăluie că Trump știa că va dura luni de zile pentru a testa un vaccin Covid-19

143


(CNN)Potrivit jurnalistului Bob Woodward, președintele Donald Trump știa în primăvară că probabil va dura un an pentru a dezvolta un vaccin împotriva coronavirusului.

Trump sugerează, de asemenea, că acesta este motivul pentru care inițial a presat atât de puternic pentru medicamentul împotriva malariei hidroxiclorochină, deoarece medicamentul împotriva malariei fusese deja testat și aprobat pentru alte utilizări.
„Ei bine, suntem în regulă cu vaccinurile”, spune Woodward pe Trump în ultima sa carte, Rage.
  „Problema cu vaccinul este că vaccinul va dura 13 până la 14 luni după ce l-ați primit. Pentru că trebuie să verificați vaccinul. Spre deosebire de hidroxi, ar trebui să o verificați. Pentru că hidroxi există de 25 de ani. ”
  Hidroxiclorochina a fost într-adevăr un medicament aprobat, dar nu a fost niciodată testată la oameni cu coronavirus. FDA a aprobat utilizarea de urgență a hidroxiclorochinei, dar ulterior a anulat-o. mai multe studii au arătat medicamentul coronavirusul nu a ajutat pacienții și poate fi dăunător.
  Atu hidroxiclorochină foarte promovată timp de câteva luni dar după ce FDA a anulat EUA-ul, s-a vorbit despre dezvoltarea unui vaccin. A spus de multe ori că crede vaccinul poate fi aprobat înainte de alegerile din 3 noiembrie.
  Interviurile sale cu Woodward – înregistrate și pe înregistrări audio – arată că a fost informat despre programul de vaccinare împotriva coronavirusului. Guvernul SUA a colaborat cu producătorii de vaccinuri, inclusiv Moderna Inc și Johnson & Johnson, pentru a dezvolta un vaccin împotriva coronavirusului. Vaccinurile noi sunt făcute folosind bucăți de material genetic, iar în martie, cercetătorii au început testarea primelor vaccinuri în studiile clinice la om.
  „Probabil că avem deja un vaccin”, a spus Trump pe 13 aprilie, potrivit cărții. „Știți care este cea mai mare problemă? Trebuie să îl verificați, deci trebuie să vă asigurați că ucide virusul, dar trebuie să vă asigurați că nu ucide persoana. Iti poti imagina? Vaccinați o sută de milioane de oameni și găsiți că este otravă, nu? „
  Oficialii administrației au declarat pentru CNN că, la reuniunile de dezvoltare a vaccinurilor din primăvară și vară, Trump a cerut în mod constant oficialilor să accelereze calendarul pentru dezvoltarea vaccinului, iar președintele părea hotărât să respecte chiar și promisiunea fermă a unui vaccin eficient până când va fi amenințat realegere.
  Primiți buletinul informativ săptămânal CNN Health

  Înregistrați-vă aici pentru a primi Rezultate obținute cu dr. Sanjay Gupta în fiecare marți de la echipa de sănătate a CNN.

  Aceste eforturi s-au intensificat odată cu apropierea zilei alegerilor, iar Trump s-a plâns în repetate rânduri că unii oficiali de la agențiile federale de sănătate lucrează activ pentru a-și limita șansele de re-alegere cu anunțuri lente.
   „Va fi livrat până la sfârșitul anului, după părerea mea, până la sfârșitul anului, dar de fapt ar putea fi livrat chiar înainte de sfârșitul lunii octombrie”, a spus Trump despre vaccin la o raliu din această lună. „Cum vă place? Nu ar fi frumos? Și știi de ce? Nu din cauza alegerilor. Ar fi bine, pentru că vrem să salvăm oamenii. „
   Purtătorul de cuvânt al lui Trump, Kayleigh McEnany, a negat presiunea asupra FDA „să facă orice”.

   Sursa imagine: CNN