Motivul pentru care Mircea Badea nu își trimite copilul la școală anul acesta

147


Mircea Badea nu își trimite copilul la școală. Și aceasta deoarece realizatorul emisiunii „În gura presei” este convins că epidemia va lua amploare. Așadar, Mircea Badea va prefera să își țină băiatul în siguranță acasă.

Realizatorul emisiunii „În gura presei” ia în calcul să nu își lase copilul la școală, din 14 septembrie. Mircea Badea este convins că epidemia va lua amploare odată cu începerea noului an școlar. Din acest motiv, el preferă să își țină copilul acasă, unde este în siguranță.

Mircea Badea nu își trimite copilul la școală

Pentru Vlad, băiatul lui Mircea Badea și al lui Carmen Brumă, această perioadă ar fi trebuit să fie una plină de emoție. Și totodată de nerăbdare cu ocazia începerii noului an școlar. Din păcate, din cauza epidemiei de coronavirus, copiii vor avea parte de un început de școală atipic. Unii părinți au decis chiar să nu își trimită copiii la școală anul acesta, printre ei numărându-se și Mircea Badea.

Badea este de părere că luna septembrie va aduce o explozie a cazurilor grave. Astfel, el preferă să își știe familia în siguranță și ia în calcul să nu își trimită copilul la școală.

„Eu, de exemplu, nu vreau să duc copilul la școală. Deloc. Nu mi se pare în regulă să meargă la școală. Nu mi se pare în regulă să meargă nici nepoata. Vine septembrie și să vedem cum va fi cu terapia intensivă. Eu înclin să cred că va fi atât de rău, încât nu cred că se vor mai ține alegeri locale și vom avea cu totul și cu totul altă treabă (…) Să vedem când e septembrie, să ne potrivim ceasurile. Peste cinci zile, scapă cine poate”, a spus Mircea Badea în emisiunea „În gura presei”.

La un pas de blocaj

Mircea Badea crede că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus va crește mai ales la finalul sezonului estival. Explozia de cazuri va fi după ce oamenii se vor întoarce la serviciu.

„Suntem la un pas de blocaj și eu vă spun când se va ajunge la acel blocaj. Când oamenii se întorc din vacanțe. Mulți de pe la televizor au senzația că acolo se infectează majoritatea, ceea ce este o prostie. Și se vor duce la serviciu. Sigur că se infectează și în vacanță, sigur că da, dar infectarea predominantă e când lumea se duce la serviciu. Aia e infectarea adevărată, crâncenă, masivă!”, a explicat Mircea.

Autoritățile nu iau măsuri concrete

Tot în emisiunea sa, Mircea Badea și-a exprimat părerea cu privire la măsurile luate de autorități. El s-a referit strict la redeschiderea restaurantelor și la începerea școlii. Jurnalistul este de părere că autoritățile sanitare și guvernamentale nu iau măsuri concrete.

„Se duce lumea la serviciu, începe școala. Asta cu vom lua măsuri… Eu m-am săturat, nu mai pot să aud lozinci, banalități. Ăștia mestecă nimic, mestecă niște cuvinte de dimineața până seară. Ne-am întâlnit pentru a elabora o strategie conform căreia să putem demara procesul de învățământ de care e atâta nevoie, în condiții în care să și protejăm. Ceva concret de spus ai?! Răspuns: NU”, a explicat Badea.

Așadar, nu e de mirare că Mircea Badea nu își trimite copilul la școală din 14 septembrie.


Sursa: bzi.ro