joi, aprilie 25, 2024
AcasăCulinarCea mai bună salată de vinete. Cum se prepară vedeta toamnei

Cea mai bună salată de vinete. Cum se prepară vedeta toamnei

[ad_1]

Aici găseşti cea mai bună salată de vinete. În funcţie de preferinţe, o poţi prepara cu avocado, cu ardei copţi sau cu orice vrei tu. Lista de ingrediente este mică, iar modul de preparare nu cere decât maxim 15 minute. Serveşte cu bruscheţe sau cu o salată de roşii.

De ce să mănânci salată de vinete? Printre altele, nu te îngraşă, dacă nu îi adaugi maioneză. Astfel nu ajungi în situaţia de a ţine tot felul de regimuri hipocalorice, precum este dieta daneză, ca să slăbeşti. În al doilea rând, este o excelentă gustare, potrivită şi pentru vară, şi pentru toamnă. Spor la gătit şi poftă bună!

Reţeta clasică de salată de vinete

Iată o reţetă care trebuie gătită în fiecare vară şi în fiecare toamnă. În plus, dacă nu îi adaugi maioneză, are puţine calorii, deci nu te îngraşă. Pentru a-i da aromă, poţi încorpora şi mentă, pătrunjel, busuioc sau oregano.

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • ulei de măsline extra virgin
  • sare
  • piper măcinat
  • arome după preferință

Mod de preparare:

Coace vinetele, apoi pune-le într-o strecurătoare. Astfel înlături zeama amară din ele. Curăţă-le de coaja arsă şi pune-le pe un tocător de lemn. Toacă-le folosind un cuţit de lemn, pentru a nu oxida. La final picură puţin ulei de măsline şi potriveşte gustul de piper şi sare.

Salată de vinete cu ardei copţi

Şi această reţetă este ideală pentru prânz, alături de nişte bruscheţe.

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • 2-3 ardei grași roșii
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 50 ml ulei de măsline (sau floarea soarelui)
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare:

Coace vinetele, apoi lasă-le la scurs şi curăţă-le de coaja arsă. Procedează la fel şi cu ardeii. Curăţă şi toacă mărunt ceapa. Toaca mărunt vinetele şi ardeii. Amestecă totul cu ceapă tocată, după care potriveşte de piper şi sare şi încorporează şi uleiul.

Salată de vinete cu avocado

Aceasta este o reţetă uşor inedită.

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 2 buc. avocado
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper negru măcinat
  • zeamă de lămâie
  • 3 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Vinetele se coc, se scurg de zeamă amară, apoi se curăţă şi se toacă mărunt. Avocado se pisează cu o furculiţă. Asigură-te că avocado este copt bine. Dacă e crud, posibil să dea un gust ușor amărui salatei și, cu siguranță, nu vrei asta. Se amestecă apoi vinetele cu avocado şi cu usturoiul zdrobit. La final se potriveşte gustul cu piper, sare şi puţină zeamă de lămâie.

Vinete – Beneficii pentru sănătate

Iată câteva motive pentru care e bine să adaugi vinetele în dieta săptămânală, ideal la cuptor sau sub formă de salată:

  • sursă bună de proteine și fibre. Astfel reglează tranzitul intestinal și ai un tract digestiv sănătos
  • foarte sărace în grăsimi
  • conțin foarte puțin zahăr 100 gr de vinete conțin 4 gr de zahăr. Așadar este ideal pentru persoanele cu un indice glicemic mare, inclusiv pentru diabetici
  • au conținut mare de apă (în jur de 93%). Hidratează și ajută la eliminarea toxinelor din organism
  • combat stresul
  • întăresc sistemul osos
  • stimulează sistemul cardiovascular
  • protejează membranele creierului
  • previn inflamațiile, îmbătrânirea prematură, bolile neurologice
  • conferă energie organismului, întrucât conțin complexul de vitamine B.

Iată, așadar, 3 idei pentru a-ți prepara cea mai bună salată de vinete. Care e preferata ta?

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments