Dan Diaconescu are probleme mari! A fost îngenuncheat de bănci

70


Dan Diaconescu are probleme financiare. Fostul prezentator, realizator și patron de televiziune este vânat în continuare de creditori. Și aceasta se întâmplă după ce în urmă cu ceva timp era considerat printre cei mai bogați jurnaliști români. Însă acum s-a întors roata pentru el…

Dan Diaconescu a fost considerat, în urmă cu câțiva ani, unul din cei mai bogați jurnaliști români. Acesta deținea două televiziuniu, 4 companii și aproximativ 30 de milioane de euro. Însă acum, celebrul Dan Diaconescu a cam ajuns la fundul sacului, iar creditorii îi dau târcoale.

Dan Diaconescu are probleme cu creditorii

Celebrul Dani Diaconescu nu mai scapă de problemele cu creditorii. Și aceasta după ce în 2012 a primit prima lovitură din partea CNA-ului. Atunci Consiliul i-a ridicat licența de emisie. După numai trei ani, în 2015, a fost acuzat și încarcerat pentru șantaj. La acea vreme avea o avere estimată la aproximativ 30 de milioane de euro. Astfel, Dan Diaconescu era considerat unul din cei mai bogați jurnaliști români.

Din păcate toată averea acestuia a ajuns pe mâinile creditorilor. Mai mult, are și în acest moment datorii de aproximativ 4,2 milioane de euro. De altfel, fostul jurnalist recunoștea cu ceva vreme în urmă că toată averea sa era formată din credite neonorate către creditori.

„Da, tot ce am e pe credit. Calculul e simplu: am în momentul acesta credite de 14,5 milioane euro. Dar cele 4 firme pe care le dețin operează două televiziuni care valorează de 5-6 ori mai mult”, spunea Dan Diaconescu.

Lovitură de grație din partea băncilor

Recent, a mai primit o lovitură din partea băncilor. Și aceasta după după ce i-a fost vândut un apartament situat într-o zonă centrală a capitalei. Însă, apartamentul, recunoscut ca locație de protocol a OTV, a fost vândut la un preț mult mai mic decât valoarea reală. Apartamentul aflat în zona Atheneului Român a fost scos la vânzare în 2019, dar nu fără probleme. Sursele spun că pe adresa respectivă era deja pus un titlu de executare încă din 2011. Dosarul de executare a fost finalizat tocmai în 2014.

La momentul respectiv, Dan Diaconescu reușise să vândă imobilul respectiv către o terță parte. Astfel, procedura de executare și, ulterior, de scoatere la licitație, a fost îngreunată. Așa că banca creditoare a trebuit să anuleze în instanță contrctul de vânzare-cumpărare făcut de jurnalist cu respectivul cumpărător al imobilului.

Are interzise anumite drepturi

După câțiva ani petrecuți în închisoare, toata lumea se aștepta ca Dan Diaconescu să revină în forță. Și aceasta mai ales că a rămas în continuare un personaj extrem de popular. Problema este că judecătorii i-au interzis ca pe durata perioadei în care beneficiază de liberare condiționată să dea interviuri și să apară în presă. Acesta este motivul pentru care Dan Diaconescu nu a vorbit până acum în fața camerei sau măcar a unui telefon mobil pornit pe înregistrare. Pentru a nu avea neplăceri, „Domnul Dan” nu a mai apărut la TV și nici măcar în mediul online de când sa ieșit din închisoare. Așa se explică faptul că Dan Diaconescu are mari probleme.


Sursa: bzi.ro