Compania farmaceutică crește brusc producția de vaccin coronavirus

296


Berlin (CNN)Compania farmaceutică germană BioNTech dezvoltă în prezent un posibil vaccin împotriva romanului. coronavirus împreună cu gigantul farmaceutic american Pfizer au anunțat joi că cumpără o nouă unitate de producție pentru a-și crește dramatic capacitatea de producție.

BioNTech a declarat că achiziționarea unei fabrici de fabricare a vaccinurilor din Marburg, Germania de la firma farmaceutică Novartis îi va permite să producă alte zeci de milioane de doze de vaccin pe lună începând cu anul viitor – în așteptarea aprobării de reglementare.
Se așteaptă ca fabrica să fie pe deplin operațională în prima jumătate a anului 2021, a spus BioNTech, și își va păstra forța de muncă existentă de 300 cu înaltă calificare după ce s-a mutat din Novartis la sfârșitul acestui an.
  „Cu o activitate operațională completă, fabrica va crește capacitatea de producție a vaccinului BioNTech cu aproximativ 750 de milioane de doze pe an sau mai mult de 60 de milioane de doze pe lună”, a spus BioNTech.
  BioNTech intenționează să producă 250 milioane de doze de vaccin BNT162 candidat la acest site în prima jumătate a anului 2021 „datorită producției bine stabilite de substanțe farmaceutice la locul respectiv și unei echipe experimentate”, a adăugat compania.
  De asemenea, compania și-a confirmat obiectivul de a pregăti un vaccin candidat pentru aprobare de reglementare până la începutul lunii noiembrie a acestui an.
  Pfizer și BioNTech au declarat anterior că intenționează să furnizeze 100 de milioane de doze de vaccin candidat până la sfârșitul anului și până la 1,3 miliarde de doze în 2021.
  Vorbind la o conferință de presă joi, CEO-ul și cofondatorul BioNTech, Ugur Sahin, a declarat că BioNTech-Pfizer va livra unele dintre primele 100 de milioane de doze disponibile în Statele Unite. „Vom livra vaccinuri atât în ​​Statele Unite, cât și în Europa, dacă se obțin aprobările necesare”, a spus Sahin.
  BioNTech-Pfizer va solicita simultan aprobarea Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente și a agenției europene de reglementare, Agenția Europeană pentru Medicamente, a spus el.
  „Am purtat mai multe negocieri și pregătim în prezent documente care includ nu numai date clinice, ci și date privind calitatea produselor”, a adăugat Sahin.
  În iulie, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA și Departamentul Apărării au anunțat un acord de 1,95 miliarde de dolari cu Pfizer pentru a produce 100 de milioane de doze de vaccin Covid-19. Acordul permite, de asemenea, guvernului SUA să cumpere 500 de milioane de doze suplimentare.
  Sahin a declarat CNN într-un interviu săptămâna trecută că cele două firme sunt încrezătoare că ar putea avea un vaccin coronavirus pregătit pentru aprobare de reglementare până la jumătatea lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie.
   „Are un profil grozav și cred că acest vaccin … este aproape perfect și are un profil aproape perfect”, a spus atunci Shahin.
   Oficialii federali au declarat pentru CNN ei cred că acesta este un program optimist.

   Sursa imagine: CNN