duminică, mai 19, 2024
AcasăSanatateFocar de Salmonella în mai multe state care a afectat cel puțin...

Focar de Salmonella în mai multe state care a afectat cel puțin 41 de persoane legate de ciuperci amintite

[ad_1]

(CNN)Cel puțin 41 de persoane s-au îmbolnăvit în 10 state diferite în urma unui focar de Salmonella asociat cu ciuperca uscată a urechii copacilor. Centre pentru Controlul și Prevenirea Bolilor spus.

După cum a raportat agenția joi, cazurile au început în perioada 21 ianuarie – 26 august. Au fost raportate patru spitalizări din 41 de infectați. Vârsta celor infectați variază de la doi la 74 de ani.
Ciuperci vândute de Wismettac Asian Foods, Inc. în Santa Fe Springs, California, au fost vândute doar către restaurante și nu direct către consumatori.
  Compania a reamintit voluntar ciupercile pentru potențiale salmonele miercuri, după ce Departamentul de Sănătate Publică din California a descoperit prezența salmonelei în produs. anunţ Administrația pentru alimente și medicamente.
  Ciupercile de ureche din lemn sunt, de asemenea, numite adesea kikurage, ciuperci negre uscate, ciuperci uscate sau ciuperci Muer / Mu Er / Mu Err.
  Ciupercile au fost expediate în șase cutii de 5 kg. Genți de ciuperci negre (Kikurage) marca Shirakiku cu cod de bare UPC 00074410604305.
  FDA a declarat că ciupercile au fost expediate către restaurante din următoarele locații din Statele Unite și Canada: Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Washington DC, Florida, Georgia, Hawaii, Iowa, Illinois, Indiana, Louisiana, Massachusetts, Maryland. Michigan, Minnesota, Missouri, Mississippi, Carolina de Nord, Nevada, New Jersey, New York, Ohio, Oregon, Pennsylvania, Carolina de Sud, Tennessee, Texas, Virginia, Washington, Wisconsin și Columbia Britanică în Canada.
  „Clienții pot întreba în restaurantele de unde provin ciupercile înainte de a comanda pentru a evita consumul de ciuperci uitate”, spune site-ul CDC.
  Patru grupuri de boli au fost găsite în restaurantele care servesc ramen în trei state diferite. Opt dintre cele nouă persoane asociate grupurilor au raportat că au mâncat ciuperci de copaci în ramen, a spus agenția.
  Potrivit CDC, majoritatea persoanelor infectate cu Salmonella dezvoltă diaree, febră și crampe stomacale de la șase ore la șase zile după expunerea la bacterii. Acest lucru durează de obicei patru până la șapte zile, iar majoritatea oamenilor se recuperează fără tratament.
   Cu toate acestea, Salmonella poate provoca infecții grave și uneori letale la copii mici, persoane fragile sau vârstnice și la alții cu simptome imune slăbite.
   În general, conform CDC, ciupercile uscate trebuie întotdeauna reconstituite cu apă fiartă pentru a distruge agenții patogeni. Acest sfat nu se aplică ciupercilor amintite, care ar trebui aruncate.

   [ad_2]

   Sursa imagine: CNN

   RELATED ARTICLES
   - Advertisment -

   Most Popular

   Recent Comments