sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăTurismVacanță în Creta. Autoritățile au amenajat trei hoteluri pentru turiștii infectați cu...

Vacanță în Creta. Autoritățile au amenajat trei hoteluri pentru turiștii infectați cu virusul SARS-CoV-2

[ad_1]

Vacanță în Creta. Turiștii din Creta depistați pozitiv cu SARS-CoV-2 se pot caza în trei hoteluri amenajate de autorități. Potrivit lui Emmanuel Volikakis, şeful Departamentului de Turism din regiunea Chania, unitățile hoteliere se găsesc în Chania și Heraklion. Zilele trecute, o turistă româncă ajunsă în insulă a fost depistată cu noul coronavirus.

Autorităţile din Creta au pus la dispoziţia turiştilor testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 trei unităţi de cazare. O unitate de cazare se găsește în Chania şi două în Heraklion, a declarat, joi, Emmanuel Volikakis, şeful Departamentului de Turism din regiunea Chania.

Vacanță în Creta. Trei hoteluri amenajate pentru turiștii infectați cu virusul SARS-CoV-2

Emmanuel Volikakis a declarat că în ultimele zile toți turiștii care sosesc pe aeroport sunt testați pentru COVID. Potrivit acestuia, turismul din insula Creta își revine ușor, ușor iar turiștii încep să sosească în număr mai mare.

„Este vorba despre 10 zile de când turismul a început încet, încet. Majoritatea oamenilor cred că probabil lucrurile se vor îmbunătăţi. Nu ştiu, vom vedea. Următoarele 20 de zile sunt necesare să vedem cum merge, deoarece în aceste zile au fost 2-3 probleme, dar noi suntem gata – spitalele noastre, toată lumea – să le oferim ajutorul în caz de probleme. Mai ales că am căpătat experienţă acum, deoarece mai mult de 3-4 luni am cooperat şi am încercat tot ce am putut mai bine că hotelurile noastre, spitalele şi toată lumea să fie gata să ajute oamenii care vin aici, în Chania”, a adăugat Volikakis.

Şeful Departamentului de Turism din regiunea Chania mai spune că unitatea medicala din zona este pregătită din toate punctele de vedere, întrucât „au avut timp să se organizeze şi să fie mai puternici şi mai pregătiţi decât înainte pentru cazurile de Covid”.

Turiștii depistați positiv cu COVID vor sta în carantină

Emmanuel Volikakis subliniază că autoritățile sunt pregătite pentru carantinarea turiștilor depistați pozitiv cu noul coronavirus. Astfel, acesta a dat asigurări că au fost amenajate trei hoteluri pentru aceste persoane, unul în Chania şi două în Heraklion, iar în condiții extreme se mai pot amenaja unități de cazare suplimentare.

„De asemenea, avem hoteluri Covid – unul în Chania şi două în Heraklion, unde pot fi cazaţi turiştii care sunt pozitivi la test. Deci, eu zic că suntem pregătiţi. Cu siguranţă, dacă vom avea nevoie de mai multe locuri, vom adăuga şi altele”, a subliniat oficialul elen.

În ceea ce priveşte capacitatea hotelurilor Covid, cel din Chania are 25 de locuri, iar cele două din Heraklion aproape 50 fiecare.

Vacanță în Creta. Turiștii care intra în insula sunt testați pe aeroport

În ultima săptămână, pe aeroportul Souda Chania s-au înregistrat 22 de zboruri care au adus turişti în Creta.

„Acum mergem foarte încet şi nu pot să vă spun exact câte zboruri. Orarele se modifică, dar sperăm la Germania, România şi la toate locurile că să înceapă uşor-uşor. Cred că sunt 22 acum, în această săptămână”, a menţionat Volikakis.

Testarea pasagerilor are loc după coborârea din avion şi după controlul paşapoartelor, înainte că aceştia să îşi ia bagajele. Chiar daca testarea durează 40-50 de minute, rezultatele se primesc după 24 de ore.

Teoretic, turistul testat trebuie să stea izolat până la primirea rezultatului, mai ales că la scurt timp după efectuarea testului acesta primeşte următorul mesaj: „Welcome to Greece. Because of Covid-19 random testing may apply upon your arrival and you may need to self-quarantine for 1 day. Stay safe, enjoy Greece”.

Turistă românca depistată cu COVID-19 în Creta

Zilele trecute, o turista româncă aflata în vacanta în insula Creta a fost depistata cu SARS-CoV-2. Turista s-a plimbat liber în insula timp 72 de ore până să fie băgată de autorități în carantina instituționalizată.

Femeia a fost testată la sosirea pe aeroport și trebuia să aștepte rezultatul la hotel. Deoarece hotelul nu era deschis, turista a fost mutata în alta parte de către biroul de turism.

Dar nimeni nu a anunțat autoritățile elene despre această schimbare. Când oficialii locali au venit să o anunțe pe turista din România că are COVID-19, s-au dus la hotelul care apărea în acte, pe care l-au găsit însă închis.

După trei zile femeia a fost găsită de autorități iar ea le-a spus că în tot acest timp s-a plimbat liber pentru că nu voia să-și strice vacanta în Creta.

Turista româncă a fost mutată acum la unul dintre hotelurile amenajate pentru turiști infectați cu virusul SARS-CoV-2.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments