Încă o victimă a părintelui Visarion Alexa: „Mi-a spus că așa îmbrățișează părintele”

30


De mai bine de o săptămână, un scandal de proporţii a izbucnit în România, care îl are în centru pe un cunoscut preot. Este vorba despre Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, care a fost acuzat de hărţuire sexuală și se află în prezent sub control judiciar!

Și totuși, se pare că scandalul este pe cale să ia amploare, deoarece a apărut încă o victimă a preotului care povestește prin ce a trecut.

„Mi-a spus că așa îmbrățișează părintele”

Apar noi informații din ancheta în care Visarion Alexa este acuzat de hărțuire sexuală. Altă victimă rupe tăcerea și spune că Visarion Alexa îi reproșa că nu înțelege Biblia

„Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa. Sunt una dintre victime. La mine abuzul a fost viol, aș putea spune. Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie. Eram bulversată. Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc Vechiul Testament (regele David) și „dragostea” față de aproape. Am reclamat, dar preotul respectiv mi-a spus că așa îmbrățișează părintele. Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți? M-am închis în mine, nu am mai mers să mă spovedesc. Doar foarte puțini au știut, că nimeni nu m-ar fi crezut”, a povestit femeia care a cerut să îi fie păstrat anonimatul.

Preotul Visarion Alexa ar avea mai multe victime la activ

Prima victimă este Cătălina, angajată la o librărie de cărți religioase din Piața Unirii, susține că de mai bine de doi ani ar fi terorizată de preotul Visarion Alexa. În plus, aceasta a ținut să puncteze că, în pofida aparențelor, nu ea este femeia pipăită în timpul spovedaniei.

„Precizez că nu eu am făcut plângerea de agresiune sexuală împotriva părintelui Visarion Alexa și în postările mele este vorba de hărțuire psihologică, nu de hărțuire sexuală. (…) Pentru că nu vreau să fac tot ce vrea dumnealui în legătură cu un băiat, de 2 ani și jumătate părintele Visarion Alexa îmi pune șefii, colegii și clienții de la Librăria Sophia din București să se bage în viața mea personală, să mă jignească, să mă amenințe.

Astăzi a fost a doua oară când șefa a țipat la mine ca să semnez un avertisment cum că am un comportament nepotrivit… Părintele pare să spună că prin aceste lucruri mă testează. Eu îl alesesem ca duhovnic crezând că este sincer și blând… Vă rog, poate îl oprește cineva pe părintele să nu-mi mai facă niciun rău, să pot să am și eu, din nou, o viață normală… Pe 10 august a.c., i-am spus părintelui Visarion Alexa că de acum eu nu mă mai spovedesc la dumnealui și că sper să nu mă mai hărțuiască, dar părintele mă amenință în continuare. Părintele Nectarie, starețul Mănăstirii „Radu Vodă”, m-a sfătuit să fac o reclamație împotriva părintelui Visarion, la Arhiepiscopia Bucureștilor.

Pe 24 august am făcut reclamație, însă domnul de acolo mi-a spus că dumnealor nu prea pot face nimic, că nu pot să-i întrebe pe șefii și colegii mei de la Librăria Sophia care este adevărul (părintele îi pune să mă jignească, să mă amenințe), că părintele are voie să facă ce vrea”, a povestit Cătălina.


Sursa: bzi.ro