Sicriul cu trupul lui Alexandru Arșinel, depus la Teatrul „Constantin Tănase”! Primele imagini de la priveghiul marelui actor

44


Moartea lui Alexandru Arșinel a îndoliat o țară întreagă. Artistul s-a stins din viață ieri, 29 septembrie. Acum, trupul neînsuflețit al actorului a fost depus la Teatrul „Constantin Tănase”.

Locația nu este întâmplătoare, și asta pentru că marele artist a încântat mii de oameni prin spectacolele în care a jucat pe scena teatrului. Alexandru Arșinel a fost unul dintre cei mai mari și mai iubiți actori din țara noastră. Pe parcursul vieții sale, acesta a încântat milioane de oameni prin spectacolele pe care le-a pus în scenă.

Sicriul cu trupul lui Alexandru Arșinel, depus la Teatrul „Constantin Tănase”

Mii de personaje aduse la viață, miliarde de ore petrecute la teatru și milioane de zâmbete însumează cariera de o viață a marelui artist. Din păcate, în ultima parte a vieții sale, Arșinel nu a mai putut să joace. În ultimele săptămâni, marele artist a fost internat la un spital din Capitală, pentru că starea de sănătate a acestuia s-a degradat considerabil.

Actorul a fost internat inițial pentru tratarea unor escare cauzate de faptul că era nevoit să stea la pat. Ulterior, acesta a fost diagnosticat de medici și cu pneumonie. Artistul s-a stins din viață la Spitalul Universitar din București.

Românii îi pot aduce un ultim omagiu marelui actor la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”

Astăzi, 30 septembrie, toți oamenii pentru care Alexandru Arșinel a jucat atâtea decenii îi pot aduce un omagiu actorului la Teatrul „Constantin Tănase”, acolo unde sicriul cu trupul neînsuflețit al acestuia a fost depus cu puțin timp în urmă.

În momentul în care sicriul a intrat pe ușile teatrului, acesta a fost întâmpinat cu ropote de aplauze, așa cum a primit de mii de ori Alexandru Arșinel la finalul spectacolelor pe care le-a pus în scenă.După ce vor trece zilele rânduite, Alexandru Arșinel va fi înmormântat la cimitirul Bellu, însă nu pe aleea artiștilor, așa cum s-ar fi așteptat toată lumea, ci în apropiere de cea a scriitorilor. Locația a fost aleasă de către marele artist în timpul vieții sale. Actorul a cumpărat locul de veci cu câțiva ani în urmă, pentru că nu și-a dorit să-i împovăreze pe copiii săi cu acest lucru.


Sursa: bzi.ro