Veste bună pentru turiştii romani. Bulgaria reduce la jumătate preţurile pachetelor all inclusive pe litoral

244


Conform unui comunicat remis de o agenţie romanescă de turism, Bulgaria reduce la jumătate preţurile pachetelor all inclusive pe litoral, de la 1 septembrie. Turiştii romani care merg în vacanţă în septembrie vor plăti chiar şi 25 de euro pentru o noapte de cazare.

Preţurile la pachetele turistice all inclusive pe litoralul din Bulgaria vor fi reduse până la jumătate faţă de nivelul actual, potrivit unui comunicat remis de o agenţie românească de turism. Totul se va aplica începând cu 1 septembrie, în majoritatea staţiunilor de pe litoralul bulgăresc. Conform agenţiei de turism IRI Travel, costul unei nopţi de cazare poate ajunge în septembrie la 25 de euro, în condiţiile în care acum preţurile sunt undeva în jurul sumei de 50 de euro pe noapte.

Bulgaria reduce la jumătate preţurile pachetelor all inclusive pe litoral

An de an litoralul din Bulgaria este foarte căutat de către turiştii romani. Pe lângă faptul că este foarte aproape de România, serviciile şi preţurile de aici sunt foarte avantajoase. Chiar dacă şi acum în plin sezon estival preţurile la cazare sunt avantajoase, turiştii care vor să meargă în vacanţă în luna septembrie vor avea motive de bucurie. O agenţie de turism din România a confirmat faptul că Bulgaria va reduce la jumătate preţurile pachetelor all inclusive pe litoral, de la 1 septembrie.

Astfel, în Albena, cazarea la un hotel de 3 stele cu varianta all inclusive costa în prezent 50 de euro pe noapte, iar de la 1 septembrie costul va scădea la 25 de euro, se menţionează în comunicatul agenţiei de turism IRI Travel.

Dacă vorbim de cazare la 4 stele all inclusive în Albena, în prezent costul este de 65 de euro, iar în extrasezon va ajunge la 30 de euro, conform sursei.

Hotelurile de 5 stele din Albena oferă în prezent cazare cu 85 de euro pe noapte de persoană, iar în extrasezon, aceasta va scădea la 60 de euro pe noapte.

Directorul general al IRI Travel, Lucian Badircea, considera că această strategie a hotelierilor din Bulgaria are legătură cu măsurile de precauţie impuse în Grecia faţă de turiştii romani.

„Faptul că Grecia îşi ia măsuri de precauţie care i-au făcut pe foarte mulţi romani să renunţe sau să reprogrameze vacanţele pe litoralul elen îi ‘obliga’ pe bulgari să facă tot posibilul pentru a-i atrage pe romani în binecunoscutele lor staţiuni. Astfel că, faţă de ofertele din plin sezon, când o cazare la all inclusive de 4 stele costa în medie 400 de euro, în extrasezon aceeaşi ofertă va ajunge la puţin peste 200 de euro”, a comentat directorul general al IRI Travel.

Cazare în Nisipurile de Aur

Momentan, în cunoscuta staţiune Nisipurile de Aur, cazarea la all inclusive-ul de 3 stele costă 38 de euro/noapte/persoană. Conform specialiştilor în turism, în extrasezon va scădea la 25 de euro/noapte/persoană.

La 4 stele, hotelurile au pregătite pentru luna august oferte de 40 de euro pe noapte, iar din septembrie, ele vor scădea la 33 de euro, în medie.

La 5 stele, turiştii vor beneficia de o reducere de 20 de euro pe noapte în septembrie, în condiţiile în care în august cazarea va costa 65 euro pe noapte de persoană.

Cazare în staţiunea Sunny Beach

O altă staţiune căutată de către turiştii romani este Sunny Beach. Acum, în plin sezon estival, preţurile pentru o noapte de cazare all inclusive la 3 stele sunt undeva în jurul sumei de 35 de euro. Însă, în extrasezon, cei care aleg o vacanţă aici vor plăti în jur de 22 de euro pe noapte.

La 4 stele, preţurile vor scădea de la 40 de euro în prezent până la 32 de euro în septembrie, în timp ce la 5 stele, costurile unei nopţi de cazare scad în septembrie până la 55 de euro, de la 85 de euro în prezent, se menţionează în comunicat.

Bulgaria reduce la jumătate preţurile pachetelor all inclusive pe litoral. Cazare în Nessebar

În final, reducerile se aplică şi în unităţile de cazare din peninsula Nessebar. Orasul-statiune Nessebar, declarat şi monument istoric care se afla în patrimoniul UNESCO, este căutat de cei care vor să petreacă un sejur relaxant şi liniştit.

În prezent, o noapte de cazare aici costă 35 de euro. În extra-sezon, cazarea la 3 stele all inclusive va costa 22 de euro pe noapte. La hotelurile de 4 stele, preţurile scad la jumătate, de la 50 de euro pe noapte la 25 de euro. Turiştii care vor o noapte de cazare la 5 stele all inclusive vor plăti în septembrie 38 de euro, în condiţiile în care acum preţurile sunt undeva în jurul sumei de 70 de euro.


Sursa: bzi.ro