[ad_1]
Vrei să mănânci bine şi gustos, dar fără să te îngraşi? Iată 3 reţete de salată ideale pentru slăbit. Sunt foarte uşor de preparat s nu necesită gătire. În plus, mai ales în această perioadă, pieţele şi supermarketurile abundă de produse gustoase.
Renunţă la regimurile hipocalorice, precum este şi dieta daneză. Rişti să te confrunţi mai apoi cu efectul yo-yo. Mai bine adopţi obiceiuri sănătoase pe parcurs şi îţi obişnuieşti organismul cu un stil de viaţă mai sănătos. Spor la gătit şi poftă bună!
Salată de roşii cu pătrunjel
Este aromată şi uşor suculentă. Aşadar, excelentă ca mic dejun, dar şi că cina. În plus, nu conţine multe calorii. Stimulează şi tractul intestinal, şi arderea caloriilor, datorită sucului de lămâie.
Ingrediente:
- 1 ceapă roșie
- 4 roșii
- 2 castraveți
- pătrunjel verde
- suc de lămâie
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Mai întâi spala bine legumele, apoi taie-le mărunt. Pune-le pe toate într-un bol mai mare şi adăugă ulei, zeama de la o lămâie, puţină sare şi o lingură de pătrunjel verde tocat. Amestecă bine şi serveşte.
Salată cu ouă şi roşii
Este săţioasaă, datorită ouălor, şi hidratanta. În plus, îţi stimulează frumuseţea tenului. Licopenul din roşii previne, printre altele, îmbătrânirea prematură şi contracarează acţiunea radicalilor liberi.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 1 morcov
- 3 ridichi
- 4 roșii cherry
- frunze de rucola
- suc de lămâie
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Este ideal de preparat oricând. Mai întâi fierbe ouăle timp de 10 minute, apoi lasă-le la răcit. În momentul în care s-au răcit puţin, cojeşte-le şi taie-le în sferturi. Feliază ridichile, taie roşiile în sferturi, iar morcovul în fâşii. Pune un pat de frunze de rucolă într-o farfurie. Peste ele pune restul de legume. Adaugă la final sferturile de ou. Picura nişte suc de lămâie, ulei de măslină şi presara puţină sare.
Salată de crudităţi
Este perfectă pentru orice anotimp, dar mai ales pentru vară, când vrei să ai o siluetă de invidiat la plajă. În plus, ingredientele se găsesc din belşug în pieţe şi supermarketuri.
Ingrediente:
- 1 țelină mică
- 2 morcovi
- 1 măr mare
- 2 gulii
- 500 gr conopidă
- 500 gr broccoli
- sare de mare
- 2 ulei măsline
- 1 grapefrut roșu mare
Mod de preparare:
Curăţă şi spala bine toate legumele. Da pe razătoarea mai mare morcovii, ţelina, guliile şi mărul. Conopida şi bucheţelul trebuie desfăcute în buchetele. Pune totul într-un castron mare. Stropeşte cu zeama de grapefruit şi ulei şi presara puţină sare.
[ad_2]