[ad_1]
Sărbătorile de iarnă au alt farmec dacă le savurezi împreună cu nişte biscuiţi de casă şi o cană de lapte fierbinte. Popular le mai spunem şi biscuiţi spritati. Sunt consistenţi, se prepară uşor şi nu necesită multe ingrediente. Iată o reţetă de fursecuri cu unt. În a doua parte a articolului îți propunem o rețetă de fursecuri de casă cu ciocolată și nucă de cocos.
Înainte de a ne apuca de gătit, trebuie spus că noţiunea de fursec se referă la mici prăjiturele făcute din aluat fraged, în diverse forme. Cine a inventat biscuiţii? Bineînţeles, grecii. Ei au plămădit acel aluat care se coace de două ori, numit şi dipyres. Totuşi, ideea de a amesteca aluat cu zahăr vine de undeva de prin Orientul Mijlociu. Mai apoi, cofetarii romani s-au inspirat de la greci şi au început să le dea biscuiţilor anumite arome, specifice Orientului. După secolul al XVII-lea apr şi biscuiţii clasici cu vanilie, cocos sau ciocolată. Restul sortimentelor, evident, sunt din zilele noastre.
Reţetă de fursecuri cu unt
Ingrediente:
- 250 g făină
- 150 g zahăr
- 4 linguri zahăr pudră
- 1/4 linguriță praf de copt
- 130 g unt
- 1 ou
- coaja de la o lămâie rasă
- sare
Mod de preparare:
Mai întâi trebuie să baţi untul cu zahărul, până se omogenizează. Bineînţeles, ai nevoie de mixer pentru acest pas. Adaugă oul şi continuă să mixezi. După ce obţii o cremă aerată şi foarte fină, încorporează praful de copt, făina, coaja de lămâie şi sarea. Frământă cu mâinile, ca să obţii un aluat moale şi elastic. Bagă-l în frigider pentru aproximativ 2 ore, învelit într-o folie de plastic.
Unge cu puţin ulei masa de lucru şi întinde aluatul pe ea cu un sucitor. Decupează fursecurile cu diverse forme şi pune-le într-o tavă de copt, pe care ai uns-o mai întâi cu puţin unt. Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 12-15 minute. Scoate-le când sunt gata şi pudrează-le cu nişte zahăr. Ele poti fi servite și cu gem de prune sau magiun. Așadar, aceasta este rețeta de fursecuri cu unt.
Fursecuri de casă cu nucă de cocos şi ciocolată
Cea de-a doua reţetă recomandată are şi cocos, şi ciocolată. Combinaţia ideală, pentru un gust foarte bun! Sunt perfecte alături de o cafea sau un ceai aromat.
Ingrediente:
- 250 gr făină
- 200 gr unt
- 60 gr zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 gălbenuşuri
- 20 gr nucă de cocos
- 50 gr ciocolată
Mod de preparare:
1. Bate untul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, ca să obţii o pastă cu o consistenţă cremoasă.
2. Adaugă gălbenuşurile, unul câte unul. Continuă să baţi, pentru a obţine crema.
3. Încorporează apoi făina. Omogenizează.
4. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
5. Pune crema obţinută într-un poș cu şpriţ. Pune fursecurile în tavă.
6. Bagă tava în cuptorul încins la 180-220 grade Celsius. Fursecurile sunt gata când prind o culoare aurie.
7. E timpul să te ocupi de ciocolată. Topeşte-o la bain-marie.
8. Cufundă vârfurile fursecurilor în ciocolată caldă, apoi pune-le pe toate pe o hârtie de copt.
9. Presară nucă de cocos din belşug peste ele. După ce s-au răcit, transferă-le într-un platou.
[ad_2]