[ad_1]
Mai jos găseşti două reţete de blat de tort fără praf de copt. Sunt la îndemână, accesibile oricând. Nu trebuie decât să le prepari, iar apoi să le umpli cu creme ori să le decorezi cu diverse glazuri. Ce e interesant la ele este faptul că nu cer praf de copt. Aşadar, dacă nu ai în casă praf de copt, nu trebuie să-ţi faci griji. Ceva dulce se pote prepara şi fără.
În prima reţetă ai opţiunea de a adăuga şi puţină scorţişoară. Dacă nu vrei, o poţi înlocui sau, efectiv, nu o mai pui. Să ne apucăm de treabă, aşadar.
Prima reţetă de blat de tort
Este foarte simplă şi la îndemână. Să vedem cum se prepară.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 5 ouă întregi
- 4 linguri de ulei
- esenţa după gust
- 220 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 vârf de cuţit de scorţişoară (opţional)
- 3 linguri apă
Mod de preparare:
Mai întâi se amestecă zahărul cu apă şi cu albuşurile, până se obţine o spumă lucioasă. După aceea se amestecă gălbenuşurile cu uleiul. După ce s-au omogenizat, se încorporează gălbenuşurile peste spuma de albuş şi se mixează. Se completeaza cu zahărul vanilat şi cu esența dorită. Se cerne făină şi se adaugă folosind o spatulă.
Se unge cu unt o tavă de copt ori se tapetează cu hârtie de copt şi se pune aluatul în ea. Se bagă în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, iar după 10 minute se scade la 180 de grade Celsus. Blatul e copt în momentul în care trece testul cu scobitoarea.
A doua reţetă de blat de tort fără praf de copt
Şi aceasta este uşoară şi accesibilă. Ideală pentru gospodine începătoare.
Ingrediente:
- 1 cană de făină
- 6 ouă
- 1 cană de zahăr
- 1 lingura de oţet 9% sau suc de lămâie
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle cu zahărul, cu ajutorul unui mixer. Bineînţeles, întâi mixezi la viteză mică, iar apoi spre viteză mare. Spumă care o obţii trebuie să fie groasă, dar uşoara.
Se pune apoi bicarbonatul şi se toarnă şi oţetul peste el, ca să se stingă. Amestecă apoi foarte bine. Se adaugă făina cernută. Tapetează cu hârtie de copt o tavă şi pune aluatul în ea. Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. E gata când trece testul cu scobitoarea. Blatul trebuie lăsat la răcit, iar abia apoi, adică a doua zi, umplut cu cremă de vanilie sau orice alt fel de cremă doreşti.
[ad_2]