marți, aprilie 30, 2024
AcasăSocialActivități de ordine publică și aplicarea măsurilor pe linia prevenirii răspândirii virusului...

Activități de ordine publică și aplicarea măsurilor pe linia prevenirii răspândirii virusului Covid-19

[ad_1]

În perioada 31 decembrie 2020 – 03 ianuarie 2021, jandarmii ieșeni au continuat misiunile de ordine publică, dar și cele de informare, prevenire și punerea în aplicare a măsurilor stabilite pentru împiedicarea răspândirii virusului Sars Cov2, alături de celelalte structuri M.A.I. – Poliție și Poliție de Frontieră, sub coordonarea Instituției Prefectului.

În localitatea Aroneanu, din jud. Iași, unde a fost instituită carantina până la data de 02 ianuarie 2021 ora 24.00, mai multe echipaje de jandarmi și polițiști  au acționat zilnic, în sistem mixt, pentru realizarea filtrelor la intrarea/ieșirea din zona delimitată, asigurarea ordinii publice și a respectarea măsurilor stabilite.

Peste 160 de misiuni de ordine publică

În intervalul 31 decembrie – 03 ianuarie au fost efectuate 163 misiuni de ordine publică, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, precum și 39 activități de prevenire, în cadrul cărora cetățenii au fost informați cu privire la măsurile dispuse pentru evitarea și combaterea răspândirii virusului Sars Cov2. De asemenea, au fost efectuate 83 verificări la domiciliu în vederea respectării măsurilor de izolare sau carantină.

Pe timpul activităților desfășurate au fost aplicate un număr de 254 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 60.750 lei. Dintre acestea, un număr de 145 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile de protecție sanitară.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

 

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments