[ad_1]
E sezonul preparatelor tradiţionale. Învăţăm astăzi cum să facem cârnaţi de casă clasici. Sunt delicioşi şi uşor de făcut. Ştim că sunteţi ocupaţi, mai ales în această perioadă, motiv pentru care am căutat o reţetă cât mai simplă.
Pentru cârnaţi de casă clasici poţi să pui orice fel de condimente doreşti. Important însă e să nu uiţi să încorporezi câteva seminţe de muştar. Alături de cârnaţi pune pe masă şi nişte caltaboşi, tobă şi răcituri.
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc cu grăsime
- 400 g kaizer sau slăninuţă
- 1 kg carne de vită cu grăsime
- 4-5 maţe de porc, bine spălate
- 200 ml apă rece
- 1 lingură seminţe de muştar
- 1 lingură piper
- 3 linguri sare
- condimente, după gust
Mod de preparare cârnați de casă clasici:
Mai întâi dă prin maşina de tocat carne kaizerul, carnea de porc şi carnea de vită. Pe cât posibil, asigură-te că ai carne bio sau carne de la țară. E mai gustoasă și, bineînțeles, mult mai sănătoasă. Apoi pune compoziţia într-un lighean mare. Încorporează restul ingredientelor. Apa adaug-o picătură cu picătură. De ce? Pentru că e posibil să ai nevoie de mai puţin de 200 ml.
Introdu maţele pe dispozitivul special de făcut cârnaţi de la maşina de tocat carne. Pune compoziţie în maşină şi învârte manivela. Nu forţa maţele, ca să nu crape!
Prepară cârnaţi de casă clasici la lungimea pe care o vrei. Când trebuie să-i tai, înnoadă capetele. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi pune cârnaţii în ea. Înţeapă-i din loc în loc cu o furculiţă. Apoi băgă tava în cuptorul încins la circa 150 de grade Celsius, pentru o oră. Scoate tava apoi şi varsă apă acumulată în tavă. Întoarce cârnaţii pe partea cealaltă şi bagă tava înapoi în cuptor pentru 10 minute. Dacă uiți să înțepi cârnații din loc în loc, riști să crape ori să explodeze în cuptor. Totul e cauzat de apa din compoziția lor, care se înfierbântă.
[ad_2]