[ad_1]
Ingrediente:
- 2,5 căni de faină
- cca 5-6 ouă
- 200 ml ulei
- 200 gr zahăr
- 1 plic praf de copt
- 1 kg de fructe (mere, piersici, gutui, pere etc)
- esenţe de migdale sau de vanilie
Mod de preparare:
Ai nevoie de ouă la temperatura camerei. Scoate-le din frigider cu cel puţin o oră înainte să le foloseşti pentru prăjitura cu mere. Încinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Mixează bine zahărul cu ouăle. Adaugă apoi praful de copt şi faină, bineînţeles cernute în prealabil.
După ce ai omogenizat, incorporează uleiul. Amestecă pentru a obţine un aluat uniform.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi pune aluatul în ea. Deasupra aşază feliile de fructe. Acestea trebuie spălate, curăţate şi feliate. Suplimentar, ai posibilitatea să presori scorţişoară sau zahăr pe ele.
Baga tava în cuptorul încins pentru aproximativ 35-40 de minute. Când e gata, scoate prăjitura, las-o să se răcească şi serveşte-o cu zahăr pudră.
[ad_2]