[ad_1]
Pentru prânz avem în meniu o mâncărică de cartofi cu chiftele. Ce ziceţi de reţetă? Sună bine, nu-i aşa? Gustul delicios e dat de îmbinarea perfectă a cartofilor cu mirodeniile şi cu carnea rumenită.
Ingrediente pentru mâncărică:
- 3-4 cartofi medii
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă
- 1 lingură sos de roşii sau bulion
- 3-4 foi de dafin
- 1 linguriţă cimbru uscat, opţional
- 1-2 linguri ulei de măsline
- sare şi piper, după gust
- 1 linguriţă curry, opţional
Pentru chifteluţe:
- 1/2 kg carne tocată, de orice fel
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- sare şi piper, după gust
- verdeaţă, pentru decor
Mod de preparare:
Mai întâi pregăteşti chiftelele. Amesteci carnea cu sarea, piper şi ceapă tocată mărunt. Ia câte o lingură din compoziţie şi modeleaz-o între palme. Chiftelele obţinute astfel trebuie prăjite în ulei încins. După ce le prăjeşti, scoate-le pe prosopele absorbante de bucătărie, ca să elimini excesul de ulei.
Urmează acum să prepari mâncărica. Curată, spala şi taie în cuburi mai mari cartofii. Căleşte o ceapă tăiată mărunt în ulei, apoi adăugă usturoiul zdrobit şi potriveşte de bulion sau de sos de roşii După câteva minute pune în cratiţa cartofii cuburi şi foile de dafin. Adaugă apă cât să acoperi cartofii. Nu uita să pui acum piperul şi sare. Dacă doreşti, poţi adăuga şi nişte cimbru uscat şi curry. Lasă să fiarbă la foc mediu, în jur de 30 de minute sau până când cartofii sunt fierţi pe jumătate.
Atunci e momentul să pui în mâncărica chiftelele. Mai lasa mâncarea pe foc în jur de 15-20 de minute. Serveşte aceast[ mâncărică de cartofi cu chiftele cu verdeaţă preferată.
[ad_2]