[ad_1]
Aţi auzit de şarlotă de portocală? Ştiţi ce gust bun are? E delicioasă. În general, deşerturile cu citrice se prepară uşor şi satisfac chiar şi cele mai exigente cerinţe. Poate fi, bineînţeles, şi un răsfăţ de weekend.
Ingrediente:
- 200 g pişcoturi
Pentru cremă:
- 1 portocală
- 250 g mascarpone
- 400 g frişcă bătută
- 100 ml lapte
- 15 g gelatină
- 4 linguri zahăr pudră
- 1 linguriţă extract de vanilie
Pentru jeleu:
- zeama de la 2 portocale
- 50 g zahăr
- 10 g gelatină
Pentru ornat
- felii de portocală
- frişcă
- frunze de mentă, opţional
Mod de preparare:
Prima dată faci crema. Pune gelatina în puţină apă rece, ca să se hidrateze. Toarne laptele int-un ibric şi pune-l pe foc. În momentul în care dă în clocot, ia-l de pe foc şi opreşte flacăra. După 2-3 minute adaugă gelatina hidratată. Amestecă cu o lingură de lemn în ibric. Lasă să se răcorească.
Ia o formă rotundă cu inel detaşabil. Pune în ea un strat de pişcoturi, iar în mijloc un pişcot în picioare. Amestecă zahărul pudră cu mascarpone şi cu vanilia. Trebuie să obţii un amestec aerat (tot pufos și aerat obții și cheesecake-ul japonez). Adaugă frişcă batută, laptele cu gelatina topită şi bucăţele de pulpă de portocală. Amestecă uşor şi toarnă peste pişcoturi. Bagă tava în frigider pentru cel puţin o oră.
Urmează să prepari jeleul. Amestecă sucul de portocală cu zahărul şi pune totul într-un ibric, la foc mediu spre mic. Simultan prepară gelatina potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce s-a topit, toarn-o peste sucul de portocale. Amestecă până se dizolvă. Ia de pe foc şi răstoarnă uşor peste şarlota de portocale, după care bagătava înapoi în frigider, de data aceasta peste 2 ore.
Înainte de servire o poţi decora cu frunze de mentă, bucăţele de portocală şi frişcă. În afară de această șarlotă cu portocale îți recomand și o panna cotta cu kiwi.
[ad_2]