duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCulinarPâine umplută cu şuncă şi caşcaval. Rețetă de mic dejun copios

Pâine umplută cu şuncă şi caşcaval. Rețetă de mic dejun copios

[ad_1]

Pentru micul dejun sau ca pachet de luat la muncă îţi recomand o pâine umplută cu şuncă şi caşcaval. Ca aroma e bine să pui în compoziţie nişte pătrunjel proaspăt tocat. Acesta din urmă este remediu împotriva tulburărilor circulatorii, asteniei şi anemiei.

Mai mult, pătrunjelul e o sursă bună de vitamine (A, B şi C), dar şi de minerale (fier, magneziu, potasiu, sulf, calciu). Cu alte cuvinte, consumul lui îţi întăreşte unghiile, combate oboseala cronică şi ajuta la funcţionarea optimă a ficatului.

Ingrediente:

1 pâine rotundă clasică
150 g caşcaval
150 g şuncă sau salam
1-2 linguri unt
1 lingură pătrunjel tocat
2 căţei de usturoi
½ linguriţă sare

Mod de preparare:

Mai întâi topeşte untul şi lasă-l să se răcească. Apoi toaca pătrunjelul şi zdrobeşte usturoiul. Amestecă-le cu untul topit şi cu puţină sare. Crestează pâinea la suprafaţă, dar ai grijă să nu o tai de tot, adică şi coajă de la bază. Trebuie să o crestezi atât pe lungime, cât şi pe lagime.
Unge-o bine şi în exterior, şi în interior cu unt topit.
Taie şuncă în felii şi da caşcavalul pe razătoare. Pune-le printre cubuleţele de pâine rezultată. Transferă pâinea într-o tavă şi bag-o în cuptorul încins la 190 de grade Celsius. E gata în momentul în care pâinea s-a rumenit uşor.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments