[ad_1]
În unele zone din ţară, mai ales în Moldova, se prepară reţetă de tocinei din cartofi. Pentru un gust desăvârşit, ei se servesc cu zahăr şi cu smântână. Ingredientul principal este, bineînţeles, cartoful.
Cine dorește în rețeta de tocinei din cartofi poate să pună și un ou. Acesta „leagă” mai bine compoziția. Și să nu uităm și usturoiul pisat ori de brânza de burduf. Așadar, depinde de gustul fiecăruia.
Ingrediente:
- 4-5 cartofi mari
- 200 g smântână fermentată, pentru servit
- 2 linguri făină
- sare şi piper după gust
- ulei, pentru prăjit
- ceapă verde, pentru decor
Mod de preparare:
Mai întâi cureţi şi speli bine cartofii. Apoi îi dai pe razătoarea mare. Îi laşi la scurs într-o strecurătoare. Când a picurat aproximativ toată apa din ei îi amesteci cu făină şi presari piper şi sare. Amestecă foarte bine în ei, ca să se omogenizeze.
Pune uleiul într-o tigaie antiaderenta, ca să se încingă. Ia cu lingura din compoziţie, modelează între palme o turtită plată şi pune-o în uleiul încins. Ai frija ca turtitele să nu fie prea groase, ca să se prăjească uniform. Focul trebuie să fie mediu cel mult.
După ce tocineii s-au rumenit pe o parte, se învârt pe partea cealaltă. Se scot apoi pe prosopele absorbante de bucătărie, ca să se elimine uleiul în plus.
Pentru reţetă de tocinei din cartofi ai nevoie de ceapă verde şi de smântână. Bineînțeles, se pot servi și reci, cu o salată alături.
[ad_2]