[ad_1]
Suntem în plin sezon rece. Abia a început să ningă şi la noi. Acest lucru ne duce cu gândul la atmosfera cozy de acasă, la ceva copt în cuptor, dar şi la nişte băuturi calde de iarnă. Laptele cu cacao, cappuccino, ciocolată caldă şi nu numai.
Dacă ai rămas în pană de idei şi nu ştii ce să îţi mai prepari cald, venim în ajutorul tău cu câteva idei. Sunt uşoare, rapide şi gustoase. Aceste băuturi calde de iarnă nu conţin alcool, deci sunt bune şi pentru copii. Ele ne hidratează, ne încălzesc şi ne şi ajută sănătatea. Dacă vrei ceva cu alcool, testează vinul fiert.
Ciocolată caldă cu lapte de cocos
Oricine a băut până acum măcar o ciocolată caldă. Simplu de făcut, cu apă ori cu lapte. Ce ai zice dacă ai înlocui laptele clasic cu lapte de cocos? Să ştii că rezultatul final va fi dens.
Ingrediente:
- 1 cană de lapte de cocos
- 1 cană de lapte integral
- 1 cană de lapte condensat dulce
- 1/2 tabletă de ciocolată amăruie, cu multă cacao
- 1 lingură de cacao pudră
- aromă de vanilie
- 1 praf de sare
- frişcă pentru servit
Mod de preparare:
Pune într-un ibric mai mare laptele clasic, laptele de cocos şi laptel condensat. Amestecă uşor în ibric. Rupă ciocolata şi adaug-o în amestec. Amestecă pentru a începe să se topească. Încorporează vanilia, cacaua şi sarea. Ţine ibricul pe foc în jur de un sfert de oră. Amestecă cu o spatulă sau cu un ţel şi omogenizează. Toarnă laptele în cană şi serveşte cu frişcă pusă deasupra.
Lapte cu banane şi cafea
Este foarte bun la gust şi ideal pentru prima parte a zilei, întrucât are şi cafea. Poate fi consumat şi rece, dar ideal este cald.
Ingrediente:
- ¾ cană de lapte cald
- 1 ceşcuţă cafea tip espresso de foarte bună calitate, proaspăt făcută
- 1 banană bine coaptă
- 1 praf de scorţişoară
Mod de preparare:
Mai întâi încălzeşte laptele. Dacă îl vrei fierbinte, ţine-l câteva minute pe foc, în ibric. Amestecă-l apoi cu cafeaua. Pune toate ingredientele, împreună cu banana coaptă, în blender. Amestecă timp de câteva secunde, pentru a se forma spumă. Toarnă laptele într-o cană şi serveşte. Pentru un pluc de gust adăugat scorţişoară sau anason.
Ceai de muşeţel cu lapte şi miere
Sună uşor ciudat să bei lapte cu ceai de muşeţel, dar merită să încerci băutura măcar o dată în viaţă.
Ingrediente:
- flori uscate de muşeţel
- 1 cana 1/2 lapte rece
- miere de albine după gust
- puţină scorţişoară
- lapte integral rece
Mod de preparare:
Ai grijă să alegi flori de muşeţel care au fost bine uscate şi care sunt în continuare parfumate. Prepară un ceai de muşeţel foarte concentrat (lasă-l la infuzat în jur de 10-12 minute). Strecoară-l apoi şi pune-l iarăşi pe foc. În momentul în care începe să dea în clocot adaugă mierea şi scorţişoara. Toarnă în două căni şi umple-le pe jumătate. Completează cu laptele rece. Bine ar fi să încerci să-l spumezi înainte de a-l adăuga peste ceai. Presară scorţişoară şi serveşte.
Ceai cu lapte în stil englezesc
O băutură uşor aristocrată, în stil englezesc. Sigur ai auzit de ceai băut cu lapte. Să ştii că are gust bun, dacă îl prepari ca la carte. Ideea este să-i dai şi o uşoară aromă de vanilie, migdale, portocale ori rom.
Ingrediente:
- 1 plic ceai negru de calitate
- cană de lapte
- aroma preferată (rom, vanilie, migdale, portocale)
Mod de preparare:
Înfierbântă o cană de apă şi pune plicul la infuzat timp de 2-4 minute. Cât timp se infuzează ceaiul, bate cu ţelul o cană de lapte fiert, ca să se formeze spumă. Scoate plicul din cană şi încorporează laptele. Amestecă încet. Pune la final şi aroma preferată. Serveşte simplu sau îndulcit cu zahăr ori miere.
[ad_2]