[ad_1]
MasterChef la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași! Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare organizează alături de Asociația Culturală Euro Est Alternativ România și Asociația Profesională Euro-Toques România concursul „Gătește sănătos și simplu” astăzi, 15 mai 2021, ora 10:00, la sediul facultății. De asemenea, aceeași facultate derulează și concursul „Identificare și atestare de produse tradiționale din Moldova” în intervalul 5 aprilie – 22 mai 2021
Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Verinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași organizează alături de Asociația Culturală Euro Est Alternativ România și Asociația Profesională Euro-Toques România concursul „Gătește sănătos și simplu” astăzi, 15 mai 2021, ora 10:00, la sediul facultății.
Pomovarea în rândul tinerilor a unui stil de viață sănătos la care contribuie și alimentația, prin produsele culinare simple, obținute din ingrediente tradiționale
Astfel, organizatorii arată că scopul unor asemenea momente este tocmai acela de a promova o viață sănătoasă.
„Scopul evenimentului este de a promova în rândul tinerilor un stil de viață sănătos, la care contribuie și alimentația, prin produsele culinare simple, obținute din ingrediente tradiționale și gătite rapid. Pentru aceasta, conform Regulamentului concursului, s-au înscris echipe de studenți din Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, care vor trebui să gătească în 120 de minute un preparat culinar din categoria preparatelor de bază folosind ca materie primă de origine animală carnea și un preparat culinar din categoria desert”, arată șef lucrări dr. Mihaela Ivancia, prodecan al Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.
La expirarea timpului de lucru, produsele vor fi jurizate de chefi cu experiență în domeniu și de la restaurante celebre din Iași precum: Gigi Fedeleș, Adrian Lucian Șipoteanu, Ioan Răileanu David, Romeo Lucian Smith, după criterii anunțate și prezentate în Regulamentul concursului. Echipele câștigătoare vor primi premii și diplome din partea organizatorilor și sponsorilor.
Concursul de „Identificare și atestare de produse tradiționale din Moldova”, la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare de la USAMV Iași
Pe de altă parte, Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare de la USAMV Iași organizează și concursul de „Identificare și atestare de produse tradiționale din Moldova”. Partener este Direcția pentru Agricultură Județeană Iași. Concursul se desfășoară în perioada 5 aprilie – 22 mai 2021. La concurs pot participa elevi și studenți din România și din regiunile istorice, individual sau în echipă, coordonați de un cadru didactic. Produsul trebuie să fie original, să fie fabricat din materii prime locale, să nu conțină aditivi alimentari, să fie realizat după o rețetă tradițională și după un procedeu tehnologic tradițional.
De asemenea, produsul trebuie să aibă și povestea care trebuie să demonstreze că rețeta a fost transmisă de la o generație la alta și să rezulte legătura istorică a produsului tradițional cu locul de producție. Totodată, vor fi atașate copii după documente care arată că are o vechime de cel puțin 30 de ani (ex. monografii, cărți, rețete tradiționale, adeverințe etc.). Prezentul concurs se va finaliza în data de 22 mai 2021, odată cu premierea câștigătorilor.
[ad_2]