[ad_1]
Reţetă de escalop de vită cu ciuperci este ideală pentru o masă săţioasa. Prepar-o ori de câte ori se adună toată familia sau ai musafiri la masă. Escalop înseamnă, de fapt, şniţel cu sos. Aşadar, se poate face şi din carne de porc sau din carne de pui.
Escalopul se prepară din carne dezosată. Se spune că termenul provine din nord-estul Franţei, de la finalul secolului al XVII-lea. Atunci, reţeta includea numai carne de viţel.
Ingrediente (4 porții):
- 520 g pulpă de vită dezosată
- 270 g ciuperci feliate
- 4 făină
- 220 ml supă de vită
- 60 ml ulei de măsline
- 50 g unt
- 2 linguri smântână
- 110 ml vin alb
- 4-5 căței de usturoi
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mai întâi speli carnea, apoi o tai în felii subţiri şi o baţi cu ciocanul de şniţele, ca să fie mai fragedă. Apoi se presara cimbru, piper şi sare. Pune faina într-o farfurie. Tăvăleşte şniţelele prin faina şi pune-le la prăjit, în ulei încins. Scoate-le apoi pe prosopele absorbante de bucătărie şi acoperă-le, ca să se menţină calde.
Scurge ciupercile de zeamă, clăteşte-le sub un jet de apă rece. Pune unt la topit în tigaie. Adăugă mai întâi usturoiul curăţat şi tăiat foarte fin, apoi ciupercile. Când ciupercile s-au rumenit puţin, pune vinul, supa caldă şi carnea. Lasă să fiarbă uşor, la foc mic, în jur de o jumătate de oră. La final se încorporează smântâna amestecată cu o lingură de faină. Se mai lasa să dea un clocot, apoi se ia de pe foc.
[ad_2]