[ad_1]
Pentru un desert de casă, îţi recomand 3 reţete de clătite pufoase. În mare, ingredientele sunt aceleaşi. Diferenţele dintre ele însă le fac gustoase şi aromate. Ca să nu mai spun că o porţie de clătite este perfectă oricând, indiferent de perioada anului sau de ziua din săptămână. Află de mai jos ce secret trebuie să știi când e vorba de clătite pufoase.
Nu e greu absolut deloc să prepari clătite. Amesteci câteva ingrediente, obţii o compoziţie omogenă, după care pui câte un polonic din ea în tigaia încinsă. La final poţi întinde pe clătite dulceaţă, gem, nutella şi banane şi nu numai. Mai jos găseşti clătite cu bere, apoi clătite cu banane, iar la final clătite cu somon şi brânză. Iată, aşadar, ca din clătite poţi prepara şi un antreu, nu doar desert. Spor la gătit şi poftă bună!
Clătite cu bere
Află de mai jos de ce să pui bere în compoziţia de clătite.
Ingrediente (6 porții):
- 50 ml bere
- 3 ouă
- 400 ml lapte
- 100 g făină
- sare
- unt
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Topeşte untul şi amestecă-l cu sarea, laptele şi faina. După ce obţii o compoziţie omogenă, bag-o în frigider pentru cel puţin jumătate de oră. Scoate apoi bolul, adauga berea şi omogenizează. Rolul ei este de a face clătitele să fie cât mai pufoase. Încinge o tigaie şi pune câte un polonic din compoziţie în ea. Coace clătitele pe ambele părţi. Serveşte-le cu ce îţi e pofeta. Spre exemplu, frişcă sau ciocolată topită. Așadar, paharul de bere este ingredientul secret când vine vorba de clătite pufoase.
Clătite cu banane
Dacă nu vrei banane, poţi pune felii de kiwi.
Ingrediente:
- 1 banană mică
- 2 ouă mici
- 1 vârf praf de copt
- 50 ml lapte bătut
- 50 g făină de secară albă
- 1 linguriță fulgi de ovăz fragezi
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță ulei vegetal
- zahăr pudră pentru presărat
- 1 linguriță miere
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele într-un bol, cu excepţia bananei, zaharului pudră şi a mierii de albine. După ce obţii o compoziţie omogenă, pune la prăjit. Ai grijă ca toate clătitele să fie prăjite pe ambele părţi. La final feliază banana pe clătite, pudrează cu zahăr ori adaugă puţină miere şi rulează.
Clătite cu brânză şi somon
Este un excelent antreu.
Ingrediente:
- 6-8 fâșii somon afumat
- 200 ml lapte
- 200 g brânză telemea
- 100 g făină
- 100 g smântână
- ulei
- 1 castravete
- sare
Mod de preparare:
Mai întâi amestecă praful de sare cu făina. Ai grija ca, în prealabil, să treci făina prin sită, pentru a îndepărta eventualele cocoloașe. Adaugă apoi laptele şi oul. Amestecă bine, ca să se omogenizeze şi să nu se formeze cocoloaşe. După ce încingi ulei într-o tigaie, ia câte un polonic din compoziţie şi pune-l în tigaie. Prăjeşte clătitele pe ambele părţi.
Amestecă brânza rasă cu smântâna. Întinde crema obţinută pe fiecare clătită, apoi adăugă câte un bastonaş de crevete şi puţin somon afumat. Rulează clătitele şi bagă-le în frigider, până în momentl servirii.
Dacă vrei, poți testa și alte deserturi, precum clătite fără lapte sau gogoși făcute fără lapte. Inspiră-te și din materialul video de mai jos, ca să prepari clătite cât mai fragede:
[ad_2]