marți, aprilie 30, 2024
AcasăMondenCe trebuie să știi înainte să cumperi o trusă de machiaj pentru...

Ce trebuie să știi înainte să cumperi o trusă de machiaj pentru copii bio. Unele produse cosmetice conțin ingrediente toxice

[ad_1]

O trusă de machiaj pentru copii bio nu este neapărat prietenoasă cu pielea copilului. Micile prințese adoră să fie cochete și să se machieze, urmând astfel exemplul mămicilor. Când cumpărăm o trusă de machiaj pentru cei mici, trebuie să alegem produse care să le protejeze sănătatea.  Cu toate acestea, înainte de a achiziționa cosmetice pentru copii trebuie să fim foarte atenți la lista de ingrediente.

Această listă este disponibilă pe produsele din magazine, dar nu și pe cele care se vând online. La rubrica ”detalii produs”, online sunt trecute doar cosmeticele conținute în trusă: fard de ochi, fard de obraz, ruj, glitter, gloss, ș.a. Mare parte a acestor produse “made in China”, în special rujurile, conțin pentrolatum. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât majoritatea copiilor mănâncă rujul. În foarte multe cazuri, ingredientele de pe eticheta originală nu sunt cuprinse pe cea în română.

Cosmeticele pentru copii trebuie alese cu multă grijă

Produsele bio conțin minerale naturale, uleiuri vegetale, extrase din plante. Cosmeticele naturale oferă pielii un aspect mat, fin și acoperă imperfecțiunile. Ba chiar mai mult, ele hrănesc și regenerează pielea, în același timp protejând-o împotriva razelor UV. Fardurile bio de calitate folosesc numai ingrediente naturale care respectă echilibrul natural al pielii și care protejează  tenul de factorii nocivi din mediu, de razele solare. De asemenea, ele acoperă imperfecțiunile,  lăsând însă pielea să respire. De aceea, ele pot fi folosite în realizarea unui machiaj reușit pentru majorat sau alte evenimente speciale.

La pol opus, produsele de machiaj clasice conțin ingrediente chimice care agresează pielea și conferă feței aspectul de mască.  Oferta de produse cosmetice pentru copii este destul de variată, însă multe dintre ele sunt prea agresive cu pielea sensibilă a micuților. Pielea absoarbe aproximativ 60% din substanțele conținute de produsele cu aplicare directă. Substanțele toxice pot provoca iritații, alte afecțiuni cosmetice sau pot duce chiar la instalarea unor boli grave.

Cum alegi o trusă de machiaj pentru copii bio

Faptul că în fabricarea produselor cosmetice s-au folosit ingrediente naturale sau de provenienţă bio nu garantează că fardurile și celelate produse vor fi 100% prietenoase cu pielea copilului tău. O simplă alergie la unul dintre compuşii naturali îi poate da celui mic echilibrul pielii peste cap, aşa că este indicat să citiţi cu mare atenţie întreaga lista de ingrediente înainte de a achiziționa o trusă de machiaj.

Pentru a preveni astfel de evenimente, evită produsele fabricate în laboratoare obscure, de către persoane neautorizate, chiar dacă sunt etichetate ca fiind „naturiste“. Produsele alcătuite din ingrediente greșit dozate și insuficient testate dermatologic sunt o amenințare pentru pielea micilor prințese. Cel mai indicat este să alegi cosmetice produse de un brand cunoscut, cu tradiție și care își desfășoară activitatea în conformitate cu standardele de calitate.

Cosmeticele bio potrivite pentru cei mici au formule delicate, potrivite pielii sensibile și părului fin ale acestora. Totodată, ele conțin mai puțin parfum (sau nu sunt deloc parfumate) și sunt astfel alcătuite încât să nu irite ochii. Parabenii și uleiurile minerale, precum și alte substanțe chimice dăunătoare trebuie să lipsească cu desăvârșire din formulele acestor produse.

Așadar, înainte de a achiziționa o trusă de machiaj pentru copii bio, trebuie să citim cu mare atenție lista de ingrediente conținute.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments