[ad_1]
Prăjitura simplă de casă cu mac este un desert gustos. Aceasta are un blat pufos, ușor umed din cauza cremei. Preparatul poate fi glazurat cu ciocolată sau puteți opta să presărați doar zahăr pudră după ce îl scoateți din cuptor.
Ingredietele pentru rețetă sunt accesibile, fiind o prăjitură ieftină, dar absolut delicioasă. De asemenea, puteți opta și pentru desertul cu brânză și griș. Acesta se prepară într-un timp foarte scurt, mai exact în doar 30 minute.
Ingredientele necesare pentru prăjitura cu mac simplă
Prăjitura cu mac este un preparat delicios și simplu de făcut. Pe lângă faptul că este foarte aspectuoasă, aceasta este și ieftină de preparat. Ingredientele de care aveți nevoie pentru blat sunt un ou, 150 grame de unt sau margarină, 300 grame de făină, un plic de praf de copt, 150 grame de zahăr pudră și două pliculețe de zahăr vanilat.
La final veți obține un plat pufos și ușor umede. În compoziția acestuia puteți adăuga și coaja rasă de la o portocală sau lămâie pentru a obține un desert mai aromat. Pentru crema prăjiturii veți avea nevoie de 200 mililitri de lapte, 200 grame de mac măcinat, un praf de copt, 50 grame de unt, două ouă, 150 grame de făină și 200 grame de zahăr pudră.
Cum se prepară prăjitura cu mac de casă
Mai întâi veți prepara blatul prăjiturii. Într-un bol se vor pune toate ingredientele necesare apoi veți amesteca cu un tel sau un mixer până ce obțineți o compoziție omogenizată. Acesta este foarte ușor de pregătit și nu necesită mult timp. Deși puteți folosi și margarină, este recomandat untul pentru a obține un desert fraged. Ulterior, veți găti crema desertului. Într-un alt vas veți bate ouăle împreună cu zahărul pudră, până ce se va topi, apoi se adăugă untul moale. După ce ingredientele se omogenizează adăugați macul, laptele și praful de copt. Făina va fi turnată treptat în timp ce amestecați continuu pentru a nu se forma cocoloașe.
Când ambele compoziții sunt gata, veți unge tava cu puțin unt apoi se va tapeta cu făină. De asemenea, puteți opta și pentru hârtie de copt pentru ca desertul să nu se lipească și să nu se ardă. Prima dată se va turna jumătate din cantitatea aluatului, apoi se va adăuga crema. La final, se va pune și cealaltă jumătate din cantitatea compoziției pentru blat. Cuptorul va trebui preîncălzit la 150 de grade. Prăjitura cu mac se va lăsa timp de 40-50 minute. Pentru a verifica dacă este gata se poate face testul scobitorii. După ce o scoateți se va presăra zahăr pudră, cât timp este caldă. Timpul total de gătire a desertului este de o oră jumătate. Acesta poate fi servit cu lapte la micul dejun sau poate fi mâncat pe moment cald.
Prăjitura simplă cu mac este foarte delicioasă, având o aromă deosebită. Rețeta este accesibilă, ingredientele fiind la îndemâna oricui. Dacă vă place, va trebui să încercați și preparatul cu mac și nucă de cocos. Diferența dintre cele două este faptul că cea de-a două este cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată.
[ad_2]