luni, noiembrie 25, 2024
AcasăCulinarFriptură de porc la cuptor electric. Cu ce legume să servești felul...

Friptură de porc la cuptor electric. Cu ce legume să servești felul de mâncare

[ad_1]

Friptura de porc la cuptor electric este un fel de mâncare tradițional din bucătăria rusească. Astăzi, este dificil să găsești o persoană care refuză să mănânce carnea parfumată și înăbușită în propriul suc cu legume și condimente. Acest fel de mâncare poate fi gătit într-o tigaie, într-o cratiță și în cuptorul electric.

De cele mai multe ori, gospodinele folosesc pentru a găti o friptură de porc delicioasă și apetisantă cartofi. Dacă respecți această rețetă cu siguranță va deveni unul dintre mâncărurile preferate ale familiei tale. Pentru a găti friptură de porc acasă cu cartofi la cuptor electric, veți avea nevoie de carne de porc 400 g, cartofi 600 g, morcovi o bucată, ardei bulgăresc o bucată și pastă de tomate 2 linguri. De asemenea, vei avea nevoie de 100 ml de apă, o bucată de frunză de dafin, 2 bucăți de boabe de piper și o lingură de făină. Pentru aromatizarea mâncării vei avea nevoie de sare și condimente după gust.

friptura de porc cu cartofi intr-un bol
Începem să gătim friptura clătind o bucată de carne de porc sub jet de apă

Friptură de porc la cuptor electric. Cum să pregătești legumele pentru acest deliciu

Începem să gătim friptura clătind o bucată de carne de porc sub jet de apă. După care carnea se usucă cu prosoape de hârtie și se taie în bucăți mici. Pune carnea deoparte și începe să pregătești legumele. Spălați și curățați morcovii, tăiați-i cubulețe mici. De asemenea, spălați ardeiul gras, uscați-l cu prosoape de hârtie, fără miez și semințe și tăiați-l în bucăți. La final, curăță și taie cartofii cubulețe.

Combinăm bucăți de porc, cartofi, ardei gras și morcovi într-un recipient potrivit pentru coacere. Amestecă legumele, adaugă sare, piper și pune condimentele tale preferate după gust. Nu uitați să puneți pe fundul formei o frunză de dafin și câteva boabe de piper negru.

friptura de porc cu cartofi intr-un bol langa o lingura din lemn si rosii
În plus, puteți stropi friptura cu pătrunjel sau ceapă

Ulterior începe să pregătești sosul, pentru asta trebuie să combini 2 linguri de pastă de tomate și 100 ml de apă,  după care amestecă și adaugă sare și condimente. După aceea, pune jumătate din sos într-un vas de copt pentru carne, cartofii, morcovii și ardeiul, iar cealaltă jumătate de sos o pune-o deoparte pentru moment. Să știi că varza de Bruzelles la tigaie poate fi servită alături de friptura de porc.

Temperatura pentru coacerea felului de mâncare. Cât timp trebuie ținută mâncarea în cuptor

După care mai punem și carnea de porc lângă legume, acoperind totul cu un capac și dăm la cuptor, preîncălzit la 190 de grade, pentru o oră. Dacă tigaia nu are capac, puteți acoperi cu folie. Principalul lucru este că lichidul să nu se evaporeze din farfurie, iar friptura să se gătească în propriul suc.

friptura cu cartofi intr-un bol pe o masa langa mai multe legume
Remarc că acest fel de mâncare suculent, gustos, parfumat trebuie servit fierbinte

O oră mai târziu, cartofii devin deja moi, dar bucățile rămân în continuare în forma corectă. Scoateți friptura din cuptor. În vas se va forma mult suc, bineînțeles că îl poți lăsa sau poți să-l scurgi. După aceea, se ia sosul de roșii rămas, se adaugă 1 lingură de făină, se amestecă bine să nu fie cocoloașe și se adaugă la friptură.

Acum friptura de porc la cuptor electric cu cartofi trebuie amestecată, apoi acoperită cu un capac și trimisă înapoi la cuptor, însă doar pentru 15 minute. Folosind aceasta metodă veți obține un sos mai gros care va înveli bucățile de cartofi, legume și carne. După 15 minute scoatem din cuptor carnea de porc și cartofii de casă și o servim la masă. Remarc că acest fel de mâncare suculent, gustos, parfumat trebuie servit fierbinte. În plus, puteți stropi friptura cu pătrunjel sau ceapă.

friptura cu cartofi intr-un bol pe o masa
Dacă tigaia nu are capac, puteți acoperi cu folie

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments