[ad_1]
Dacă vrem să pregătim acasă ceva dulce, putem face rapid niște clătite franțuzești, gustoase și aromate. Clătitele sunt pe placul multora dintre noi și pot fi făcute ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta unui desert de casă rafinat și ușor de făcut.
Clătite franțuzești, aromate și savuroase
Când vine vorba de gustoasele clătite, rețetele sunt simple, dar extrem de rafinate. Pentru a ne bucura de savoarea celor mai bune clătite de casă este important să preparăm corect compoziția de clătite și să ținem cont de câteva trucuri pentru ca în final să fie pufoase și aromate.
Clătitele franțuzești au o savoare aparte, un aspect deosebit și pot fi făcute chiar și la mesele festive alături de alte delicii. Atunci când vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un desert delicios, putem pregăti și o prăjitură cu mere caramelizate după rețeta bunicii. Această prăjitură este ideală pentru iubitorii de deserturi tradiționale, fiind aromată și extrem de gustoasă.
De asemenea, la ceas aniversar putem face pe lângă aceste delicii și câteva prăjituri simple de casă, fragede și gustoase. Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert ca în vremea copilăriei, putem face câțiva faguri moi și pufoși după cea mai simplă rețetă.
Clătitele franțuzești sunt gustoase și ușor de făcut, iar dacă vom folosi câteva arome inedite, la final vom obține un desert rafinat și irezistibil pentru toți cei de la masă.
Cum să pregătești un desert de casă delicios
Dacă vrem să facem acasă niște clătite franțuzești delicioase vom avea nevoie de 130 g de făină, 2 linguri de zahăr, 2 ouă, 300 ml de lapte, 1 linguriță de esență de vanilie, 2 linguri de unt și un vârf de sare.
Într-un bol se amestecă făina, zahărul și sarea. În alt bol se mixează ouăle împreună cu laptele, esența de vanilie și untul topit. După aceea se amestecă cele două compoziții și se mixează foarte bine până când se omogenizează și capătă o textură spumoasă.
Când este gata, se lasă compoziția de clătite la odihnit timp de 15 minute pentru a se întrepătrunde toate aromele. Se pune o tigaie la încins în care adăugăm o lingură de unt. După ce tigaia s-a încins suficient, punem în tigaie un pic de compoziție de clătite cu ajutorul unui polonic.
Rotim imediat tigaia pentru ca delicioasa compoziție să se distribuie uniform. După ce clătita s-a făcut pe o parte, o întoarcem și pe partea cealaltă. Se lasă până când clătita va căpăta o culoare ușor maronie, apoi se așază pe o farfurie întinsă. Procedăm la fel și cu celelalte clătite până când sunt gata. Acestea se așază unele peste altele pe farfurie.
Clătitele pot fi umplute cu dulceață sau cu ciocolată, dar la fel de bine pot fi făcute și cu brânză. Rețeta poate fi adaptată în funcție de preferințe. După ce clătitele sunt umplute, se rulează ușor sub diferite forme pentru a avea un aspect inedit. Dacă vrem să oferim clătitelor franțuzești un plus de savoare, putem să turnăm deasupra un sos de ciocolată sau să punem puțină frișcă.
Delicioasele clătite franțuzești sunt pe placul multora dintre noi, fiind gustoase, aromate și ușor de făcut. Acest desert poate fi pregătit la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un deliciu irezistibil.
[ad_2]