[ad_1]
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat savuros, ideale sunt niște ciuperci umplute la cuptor. În plin sezon de toamnă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete cu ciuperci, pe placul tuturor celor de la masă. Ciupercile pot fi gătite în diferite moduri, iar dacă ținem cont de câteva secrete culinare, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat irezistibil. Iată câteva trucuri simple pentru o mâncare deliciosă și sănătoasă.
Ciuperci umplute la cuptor
Când vine vorba de gustoasele ciuperci, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și spectaculoase. Ciupercile au numeroase beneficii pentru organism, iar dacă știm să le pregătim îm mod corect, ne vom încânta papilele gustative cu niște preparate savuroase.
Ciupercile pot fi făcute cu smântână, gătite în tigaie, la cuptor sau pot fi folosite la pregătirea unor delicii pentru cămară precum zacusca de ciuperci ca la bunica. Ciupercile umplute și făcute la cuptor sunt savuroase, au o aromă aparte, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat.
Pe lângă mâncărurile cu ciuperci, doamnele pregătesc în sezonul rece și nu numai niște dovlecei umpluți la cuptor. Aceștia sunt gustoși, ușor de făcut și pe placul multora dintre noi. Dovleceii făcuți la cuptor sunt recomandați și persoanelor care sunt la dietă sau care vor să se mențină în formă cu ajutorul unei alimentații echilibrate și sănătoase.
Ciupercile umplute la cuptor sunt gustoase, aromate și sănătose și pot fi pregătite la mesele festive alături de alte bucate alese.
Rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă
Pentru a pregăti niște ciuperci umplute la cuptor vom avea nevoie de 1,5 kg de ciuperci mari, 2-3 cepe, 300 g de șuncă, 200 g de mozzarella, 1 linguriță de boia, 100 g de smântână, 100 g de unt, 2 ouă, pătrunjel verde, sare și piper.
Mai întâi se pregătesc ciupercile. Acestea se spală bine și se scot piciorușele. Piciorușele și 5 pălării se toacă mărunt. Restul de pălărioare se condimentează cu sare și piper și se pun la copt pe grătar. Se întorc ciupercile pe ambele părți pentru a se rumeni ușor.
Se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt, apoi se pune la călit într-o tigaie cu puțin ulei încins. Când ceapa capătă o culoare ușor gălbuie, se adaugă în tigaie și ciupercile tăiate mărunt. După aceea se adaugă în tigaie șunca tăiată cubulețe mici. Se pune sare, piper și jumătate din cantitatea de pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Se lasă toate aceste ingrediente la foc mic timp de 20 de minute.
Când este gata umplutura pentru ciuperci, se ia de pe foc și se lasă să se răcească puțin. Se umplu ciupercile călite cu umplutura din tigaie și se așază pe rând într-o tavă întinsă și unsă cu unt. Ouăle se bat foarte bine împreună cu smântâna, iar compoziția obținută se pune peste fiecare ciupercă. După aceea se rade peste ciuperci puțină mozzarella.
Tava cu ciuperci umplute se pune la cuptor timp de 20 de minute, iar când sunt gata se scoate tava și se adaugă deasupra restul de pătrunjel proaspăt tocat. După ce s-au răcit, ciupercile umplute sunt bune pentru servire. Cu siguranță vom obține un adevărat deliciu pe placul tuturor celor de la masă.
Delicioasele ciuperci umplute la cuptor sunt ideale la mesele festive alături de alte preparate culinare gustoase și aromate. Ciupercile umplute sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare savuroasă și sănătoasă.
[ad_2]