luni, noiembrie 25, 2024
AcasăCulinarPiept de rață cu portocale. Rețeta unui preparat culinar gustos și rafinat

Piept de rață cu portocale. Rețeta unui preparat culinar gustos și rafinat

[ad_1]

La ceas aniversar putem să îi surprindem pe cei de la masă cu un piept de rață cu portocale. Acest deliciu necesită mai mult timp de preparare, ingrediente alese cu grijă, însă dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final succesul va fi garantat. Pieptul de rață cu portocale este ideal la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta unui preparat culinar gustos și rafinat.

Piept de rață cu portocale

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o mâncare savuroasă, putem pregăti acasă piept de rață cu portocale. Acest preparat gustos și aromat este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un deliciu irezistibil.

Pieptul de rață cu portocale este un preparat rafinat, are un aspect deosebit și o savoare aparte. Acest deliciu surprinde prin combinația de arome, condimente și ingrediente, devenind la final un adevărat spectacol culinar pentru cei de la masă. Dacă vrem să îi cucerim pe musafiri cu acest deliciu, trebuie să avem în vedere câteva secrete din bucătărie, iar succesul va fi garantat.

Pe lângă această mâncare gustoasă, putem pregăti la ceas de sărbătoare și un desert pe măsură. De exemplu, dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, ideală este prăjitura cu mere caramelizate. Un alt deliciu îndrăgit de mulți dintre noi este savuroasa tartă cu vișine, un desert dulce-acrișor irezistibil.

Pieptul de rață cu portocale este delicios și aromat, fiind preparatul culinar perfect pentru mesele festive, alături de alte bucate alese.

Cum să pregătești acasă o mâncare gustoasă și rafinată

Pentru a pregăti acasă un savuros piept de rață cu portocale vom avea nevoie de 2 bucăți de piept de rață, 50 ml de lichior de portocale, 50 ml de vin, 250 ml de suc de portocale, 1 portocală, 1 lingură de marmeladă de portocală, 500 g de cartofi albi, 1 ou, 100 g de unt, 100 ml de lapte dulce, piper, sare, 3 g de ghimbir, cuișoare, anason și 1 baton de scorțișoară.

Mai întâi se spală pieptul de rață, se lasă la scurs și se crestează cu un cuțit. Se pune carnea într-o tigaie și se prepară la foc mediu până când se lasă grăsimea. Se gătește în tigaie pieptul de rață până când se rumenește ușor pe ambele părți. Se scoate carnea din tigaie și se pune la cuptor timp de 10 minute.

După aceea se pregătește sosul delicios. În tigaia în care am rumenit pieptul de rață, se toarnă lichiorul de portocale, vinul și sucul de portocale. Se adaugă batonul de scorțișoară, ghimbirul tăiat bucățele mici și cuișoarele.

Pentru a oferi sosului un plus de savoare, se taie julienne coaja unei portocale, se stoarce sucul peste compoziția anterioară și se pun câteva felii de coajă de portocală. Ulterior, se pune marmelada de portocale și se amestecă foarte bine până când obținem un sos cremos și omogen.

După ce sosul este gata, se pregătește piureul de cartofi. Se curăță cartofii și se taie cubulețe, apoi se pun la fiert într-un vas mare cu apă. Cartofii se fierb până când devin moi. Se scot cartofii din apă, se lasă la scurs apoi se pasează până când obținem un piure fin și aerat.

Într-un bol se pune oul împreună cu laptele, sarea și piperul și se amestecă foarte bine. Compoziția obținută se toarnă peste piureul de cartofi și se adaugă untul. Se amestecă din nou până cânnd toate ingredientele se întrepătrund și obținem un piure cremos.

Se scoate pieptul de rață de la cuptor, se lasă 5 minute apoi se feliază. Pe o farfurie mare se pune sosul, peste sos se așază pietul de rață, iar lângă carne se pun câteva linguri din piureul delicios. Cu siguranță vom obține la final un preparat savuros și pe placul tuturor celor de la masă.

Pieptul de rață cu portocale este un preparat rafinat și extrem de gustos, acest deliciu fiind ideal la mesele festive alături de alte bucate alese. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare savuroasă.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments