miercuri, noiembrie 20, 2024
AcasăCulinarPrăjitură cu cremă de ciocolată și frișcă. Cum să pregătești acasă un...

Prăjitură cu cremă de ciocolată și frișcă. Cum să pregătești acasă un desert savuros

[ad_1]

Dacă vrem să îi surprindem la ceas aniversar pe cei dragi, putem pregăti o prăjitură cu cremă de ciocolată și frișcă. Acest desert este aromat și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată cum să pregătești acasă un desert gustos și rafinat.

Prăjitură cu cremă de ciocolată și frișcă

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la savuroasa și tradiționala negresă cu gem de prune până la rafinatele prăjituri cu fructe și cremă, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Un deliciu aparte este prăjitura cu cremă de ciocolată și frișcă. Aceasta este aromată, are un aspect inedit și este perfectă la mesele festive. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale putem pregăti și o prăjitură cu dulceață de gutui, făcută după rețeta de odinioară a bunicii. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert spectaculos, ideală este prăjitura profiterol.

Indiferent de ocazie, prăjitura cu cremă de ciocolată și frică este pe placul tuturor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Rețeta unui desert de casă rafinat și gustos

Pentru delicioasa prăjitură cu cremă de ciocolată și frișcă avem nevoie de 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 6 linguri de apă, 3 linguri de ulei, 3 linguri de cacao, 1 caă cu lapte și 1 pliculeț de praf de copt. Pentru cremă vom folosi 100 g de ciocolată, 250 ml de smântână pentru frișcă și 1 linguriță de esență de rom, iar pentru glazură vom avea nevoie de 100 g de ciocolată și 2 linguri de ulei

Se separă albușurile de bălbenușuri și se bat albușurile spumă împreună cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă după aceea 6 linguri de apă, apoi se pun gălbenușurile și uleiul și se amestecă din nou. După ce toate ingredientele se omogenizează, se adaugă făina, praful de copt, 3 linguri de cacao și se amestecă până când obținem un aluat omogen, dens și nelipicios.

Aluatul de prăjitură se toarnă într-o tavă de copt tapetată cu hârtie și unsă cu unt și se coace timp de 20 de minunte. După ce blatul este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Între timp, pregătim crema pentru delicioasa prăjitură. Se pune smântâna într-un castron mare și se păstrează separat 3 linguri de smântână.

Se bate smântâna cu ajutorul unui mixer, apoi se adaugă ciocolata topită anterior în cuptorul cu microunde, la temperatură mică, atât cât să se înmoaie. Se pune și esența de rom apoi se amestecă foarte bine până când obținem o cremă densă și fină. Se taie blatul în două părți egale. Primul blat se pune pe o tavă întinsă, se însiropează cu lapte și se pune deasupra crema de frișcă cu ciocolată. Se pune al doilea blat și se însiropează cu lapte.

După aceea pregătim glazura pentru această prăjitură gustoasă, aromată și cremoasă. În smântâna pusă deoparte anterior se adaugă ciocolata ruptă în bucățele și se pune la topit la foc mic. Se pun 2 linguri de ulei și se amestecă foarte bine până când toate imgredientele se încorporează și se formează o glazură fină de ciocolată.

Glazura fierbinte se toarnă peste al doilea blat însiropat. După ce glazura se răcește, se pune prăjitura la frigider timp de câteva ore apoi se scoate și se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță vom obâine un desert irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă.

Prăjitura cu cremă de ciocolată și frișcă este aromată, gustoasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Acest desert poate fi pregătit la mesele festive, alături de alte prăjituri de casă fragede, pufoase și rafinate.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments