[ad_1]
De la masa de Crăciun nu trebuie să lipsească niște cârnați de casă gustoși. Aceștia sunt pregătiți de tot mai multe gospodine, care țin cont de câteva trucuri simple din rețeta de odinioară. Pentru a obține la final niște cârnați delicioși, trebuie să folosim câteva ingrediente alese cu grijă, iar succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta bunicii pentru un preparat savuros.
Cârnați de casă gustoși
La mesele festive gospodinele pregătesc niște cârnați de casă gustoși și aromați. Aceștia sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă îi pregătim după rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Cârnații de casă sunt ideali la masa de Crăciun alături de alte bucate alese.
Pe lângă acest preparat savuros, doamnele mai pregătesc și niște sarmale savuroase în foi de viță sau de varză, după preferințe. De asemenea, nelipsite în sezonul rece sunt gustoasele murături făcute după cele mai inedite rețete. Rețetele vechi de murături sunt pe placul tuturor celor de la masă, în special pentru iubitorii de bucate tradiționale făcute ca în vremea bunicii.
Pentru a pregăti acasă niște cârnași gustoși și aromați trebuie să avem în vedere câteva secrete din rețeta de odinioară, iar la final vom obține un preparat desăvârșit.
Rețeta bunicii pentru un preparat irezistibil
Dacă vrem să pregătim la ceas de sărbătoare niște cârnați de casă delicioși vom avea nevoie de 5 kg de carne, și anume fleică, pulpă de porc și puțină slăninuță, 10 metri de intestine subțiri, 3 linguri de sare și piper, o lingură de boia de ardei dulce, o jumătate de lingură de boia de ardei iute și două căpățâni de usturoi.
Mai întâi se pregătește carnea pentru cârnații tradiționali. Carnea se spală, se lasă la scurs apoi se taie cuburi. După aceea se dă prin mașina de tocat. Se curăță usturoiul și se pisează foarte bine. Într-o oală mare se pune carnea tocată împreună cu usturoiul, sarea și piperul, apoi se condimentează după gust cu boia de ardei dulce și iute. Se amestecă foarte bine până când toate aromele se întrepătrund și se lasă carnea la frigider timp de o oră.
După aceea, se pregătesc intestinele ce vor fi folosite la cârnații de casă. Se spală foarte bine și se umplu cu apă, apoi se atașează ustensila de cârnați la mașina de tocat și se pune capătul de intestin, iar la celălalt capăt se face un nod. Se scoate carnea de la frigider și se pune în mașina de tocat, apoi se învârte ușor pentru a umple cârnații de casă.
Se procedează așa până când se termină carnea tocată. Intestinele se întrerup în funcție de dimensiunea dorită și se leagă bine la capete. Când sunt gata, se pun la frigider până când vor fi prăjiți în tigaie sau afumați. Cu siguranță vom obține la final un adevărat deliciu.
Delicioșii cârnați de casă sunt nelipsiți de la mesele de sărbătoare alături de alte bucate făcute după rețeta de odinioară a bunicii. Cârnații de casă sunt gustoși, aromați și ușor de făcut. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple.
[ad_2]