vineri, septembrie 20, 2024
AcasăCulinarTocăniță de ciuperci, un preparat gustos și ușor de făcut. Rețeta cu...

Tocăniță de ciuperci, un preparat gustos și ușor de făcut. Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Tocăniță de ciuperci, un preparat gustos și ușor de făcut. Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

[ad_1]

Dacă vrem să gătim rapid o mâncare savuroasă, ideală este o tocăniță de ciuperci, un preparat gustos și ușor de făcut. Aceasta este perfectă la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o tocăniță aromată, gustoasă și sănătoasă. Mâncărurile cu ciuperci sunt recomandate și pentru cei care țin dietă sau doresc să aibă un stil de viață sănătos. Iată rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu.

Tocăniță de ciuperci, un preparat gustos și ușor de făcut

Atunci când vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare gustoasă și sănătoasă, putem face o tocăniță de ciuperci. Aceasta poate fi gătită după diferite rețete în funcție de preferințe. În tocănița de ciuperci putem pune și carne de pui sau de porc, dar și câteva legume. Astfel, acest preparat se va transforma într-un adevărat deliciu culinar.

Când vine vorba de mâncărurile cu ciuperci, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe lângă tocănița de ciuperci, putem face la ceas aniversar și niște ciuperci la cuptor cu cașcaval. Acestea au un aspect deosebit și vor fi cu siguranță pe placul tuturor celor de la masă. De asemenea, dacă vrem să ne bucurăm de gustul ciupercilor și pe timpul iernii, ideale sunt niște ciuperci marinate la borcan.

Pe placul multora dintre noi este și delicioasa ciulama de ciuperci cu pui. Aceasta se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă

Pentru savuroasa tocăniță de ciuperci vom avea nevoie de 1 kg de ciuperci, 1 ceapă mare, 5 căței de usturoi, 3 linguri de făină, 150 ml de smântână, 5 linguri de ulei, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, sare și piper după gust.

Mai întâi se spală și se curăță foarte bine ciupercile. Se taie felii mici pălăriile apoi se curăță ceața și usturoiul și se toacă mărunt. Într-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa la călit apoi se adaugă și usturoiul tocat. Se adaugă sare și piper și se lasă la foc mic până când ceapa capătă o culoare ușor gălbuie. După aceea se adaugă ciupercile tăiate, apoi se lasă și ele la călit până când devin închise la culoare și se frăgezesc.

Ulterior, se pune mărarul tocat mărunt și se amestecă din nou. Se pregătește deliciosul sos din 2 linguri de făină și o cană cu apă. Se amestecă ușor apoi se toarnă în tigaie peste ciuperci. Se lasă tocănița la foc mic iar când este aproape gata se adaugă smântâna, 3 căței de usturoi și pătrunjelul tocat. Se ia tocănița de pe foc și se lasă la răcit apoi se servește împreună cu mămăliguță. Cu siguranță vom obține un adevărat deliciu pe placul tuturor celor de la masă.

Tocănița de ciuperci este delicioasă, aromată și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Acest preparat este ideal la mesele festive alături de alte bucate alese. Tocănița de ciuperci poate fi făcută ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare savuroasă și sănătoasă.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments