[ad_1]
La ceas aniversar putem pregăti un tort ornat cu fluturi din ciocolată. Acesta poate fi făcut cu fructe, cu cremă de ciocolată și cu un blat pufos și însiropat. Dacă ținem cont de câteva secrete ale marilor bucătari, vom obține la final un tort aromat și cu un aspect deosebit, care îi va cuceri pe cei de la masă. Iată rețeta unui desert spectaculos.
Tort ornat cu fluturi din ciocolată
La mesele festive putem pregăti un desert cu adevărat spectaculos, rafinat și gustos. Deliciosul tort ornat cu fluturi din ciocolată este alegerea perfectă la zi de sărbătoare. Fie că îl pregătim pentru cei mari sau cei mici, savurosul tort va fi pe placul tuturor. Pentru a pregăti acest desert avem nevoie de mai multe ingrediente alese cu grijă, de răbdare și de un strop de imaginație, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.
Un alt tort cu aspect deosebit și extrem de gustos este tortul cu ananas și pișcoturi. Acesta are o textură ușoară, este cremos, iar blatul pufos și însiropat se potrivește perfect cu crema de vanilie. Pe placul multora dintre noi este și tortul curcubeu, la zi de sărbătoare. Toate aceste delicii sunt perfecte la mesele de familie sau atunci când pur și simplu vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu făcut acasă.
Trucuri care te vor ajuta să obții un desert încântător
Pentru deliciosul tort ornat cu fluturi din ciocolată vom avea nevoie de 6 albușuri, 5 gălbenușuri, un vârf de cuțit de sare, 80 g de zahăr, 330 ml de apă, 150 ml de ulei de floarea-soarelui, 120 g de făină, 5 g de praf de copt, esență de rom, 500 ml de frișcă lichidă, 130 g de ciocolată neagră, 2 linguri de ness, 80 g de ciocolată albă, 3 lingurițe de alune de pădure și câțiva fluturi din ciocolată.
Mai întâi se pregătește blatul pentru tort. Se mixeaxă albușurile împreună cu un praf de sare și cu zahărul, apoi se adaugă treptat și gălbenușurile, 30 ml de apă și uleiul. După aceea se adaugă făina și praful de copt și se amestecă din nou foarte bine. Compoziția de blat se toarnă în două forme rotunde tapetate cu hârtie de copt și se dau la cuptor timp de 25 de minute. Se verifică dacă blatul de tort este copt suficient aplicând testul cu scobitoarea.
După aceea se prepară un sirop din 300 ml de apă și o lingură de zahăr, apoi se pune la fiert, iar la final se adaugă esența de rom. Următorul pas constă în pregătirea cremei pentru tort. Pentru aceasta se înfierbântă 250 ml de frișcă lichidă apoi se toarnă peste 80 g de ciocolată neagră ruptă bucățele.
Se amestecă până când ciocolata se topește apoi se dă la rece pentru a se închega. După aceea se bate cu mixerul pentru a deveni cremoasă și se adaugă alunele măcinate și ness-ul. Pentru crema albă se procedează la fel ca la crema anterioară. Pentru montarea tortului se începe cu decuparea blaturilor. Acestea se scot din tavă, se însiropează apoi se acoperă cu câte un strat generos de cremă. Primul strat va fi cel cu cremă de ciocolata neagră, iar celălalt strat cu cremă de ciocolată albă.
Se mai păstrează un pic de cremă pentru ornat tortul. Se amestecă câteva linguri de cremă de ciocolată neagră cu un pic din cea cu ciocolată albă și se decorează tortul. Se mai pun și câteva floricele din cremă făcute cu poșul. La final se adaugă câțiva fluturi din ciocolată. Cu siguranță tortul va fi unul delicios și cu un aspect deosebit.
Tortul ornat cu fluturi din ciocolată are o savoare aparte, este cremos, iar aspectul este unul rafinat și inedit. Acest desert îi va cuceri pe toți cei de la masă.
[ad_2]