[ad_1]
Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert irezistibil ideală este o prăjitură cu caramel. Aceasta este cremoasă, fină și are o savoare aparte, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un desert încântător. Prăjitura cu caramel este alegerea perfectă pentru mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de un adevărat deliciu făcut acasă. Iată rețeta unui desert gustos și rafinat.
Prăjitură cu caramel
Atunci când dorim să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert aromat, gustos și ușor de făcut, putem pregăti rapid o prăjitură cu caramel. Pentru acest deliciu făcut acasă avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Prăjitura cu caramel are un aspect deosebit și este perfectă la zi de sărbătoare alături de alte deserturi fine și gustoase.
Pentru iubitorii de prăjituri de casă aromate și rafinate putem face și o prăjitură imperială. Pentru savurosul desert vom folosi mai multe ingrediente și arome, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Pe placul multora dintre noi sunt și prăjiturile făcute după rețeta bunicii. Prăjitura adorată de cei mici, dar și de cei mari este Crăiasa Zăpezii, desert pregătit ca în vremea copilăriei.
Delicioasa prăjitură cu caramel este ideală în orice zi, fie la ocaziile speciale, fie atunci când vrem să ne răsfățăm cu un desert aromat, cremos și rafinat.
Rețeta cu care vei obține un desert de casă irezistibil
Pentru prăjitura cu caramel vom avea nevoie de 3 ouă, 10 linguri de ulei, 10 linguri de lapte, 5 linguri de zahăr, 500 g de făină, 2 lingurițe de esență de vanilie, 1 linguriță de bicarbonat de amoniu și 1 linguriță de suc de lămâie, ingrediente necesare pentru foile de prăjitură. Pentru cremă vom folosi 300 g de zahăr pentru caramel, 4 ouă, 300 g de zahăr, 250 g de nuci, 500 ml de lapte, 3 linguri de făină, 300 g de unt și coaja rasă de portocale. Pentru decorare vom avea nevoie de glazură de ciocolată. Într-un vas se amestecă ouăle împreună cu zahărul, apoi se adaugă uleiul și laptele. Se amestecă foarte bine până când se omogenizează apoi se adaugă făina și amoniul stins cu lămâie.
Aluatul obținut se împarte în 4 bucăți și se întinde fiecare bucată de aluat foarte bine. Cele 4 foi de aluat se coc pe spatele tăvii la foc potrivit. După aceea se caramelizeză zahărul. Într-un vas se pune zahărul la ars apoi se amestecă ouăle împreună cu câteva linguri de zahăr și se adaugă nuca măcinată, apoi făina și laptele. Toate acestea se toarnă peste zahărul ars. Crema rezultată se pune la fiert timp de 10 minute până când capătă o consistență ca de smântână. Se ia de pe foc și se adaugă untul apoi se mai ține la fiert timp de 5 minute.
Crema obținută se lasă la răcit și se împarte în 3. Peste prima foaie de aluat se pune un strat de cremă, apoi o altă foaie și cremă din nou. Peste ultima foaie de aluat se toarnă glazura de ciocolată topită. Cu siguranță desertul obținut va fi pe placul tuturor celor de la masă.
Prăjitura cu caramel este gustoasă, aromată și ideală de pregătit la mesele festive. Acest desert se face rapid, cu câteva ingrediente, însă dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.
[ad_2]