[ad_1]
„Nu știu ce să fac de mâncare!” Îți mai amintești de câte ori ai spus acest lucru? Ei bine, pentru a-ți veni în ajutor, astăzi ți-am pregătit trei rețete simple, care să te salveze în zilele în care nu mai știi ce să gătești.
Gătitul nu este o treabă simplă, mai ales dacă ești un gurmand înrăit sau ai mulți copii. Motiv pentru care, te întrebi zi de zi ce să mai gătești, pentru a potoli foamea celor dragi. Tocmai de aceea, în articolul de astăzi, ne-am gândit să îți venim în ajutor și să îți dezvăluim trei idei de rețete simple, care se prepară ușor și pentru care nu ai nevoie de mult timp. Rămâi alături de noi și descoperă ce bunătăți ți-am pregătit în rândurile următoare.
Spor la gătit!
Nu știu ce să fac de mâncare! Replica pe care o spun toate gospodinele
Dacă ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai gătești pentru mic dejun, prânz și cină, nu îți face griji! Iată trei variante sănătoase, pe care poți să le pui în aplicare chiar de astăzi.
Micul dejun
Dacă te-ai săturat să consumi ouă fierte, sandvișuri sau fructe la micul dejun, află că o variantă și mai sănătoasă este terciul de ovăz. Chiar dacă nu arată foarte bine, are un gust senzațional, este sățios și extrem de sănătos. Mai mult decât atât, dacă te confrunți cu un tract digestiv cu probleme, află că ovăzul te ajută să rezolvi această problemă, grație fibrelor pe care le conține.
Prin urmare, pentru această rețetă ai nevoie de: 30/40 de grame de fulgi de ovăz fini, 150 de mililitri de lapte de vacă sau lapte vegetal, o linguriță de semințe de chia, o banană (sau alte fructe) și o bucățică de ciocolată amăruie (minimum 70%). Pune ovăzul într-un bol, apoi semințele de chia și peste ciocolata amăruie. Încălzește bine laptele și toarnă-l peste ovăz, după care amestecă bine, cât să se topească ciocolata. Lasă totul să se odihnească 2-3 minute acoperit cu o farfurioară deasupra, apoi taie banana felii subțiri și pune-o peste terci. Rețeta este gata, se prepară repede și este extrem de delicioasă.
Prânzul
La prânz îți recomandăm să încerci o salată de paste cu busuioc și roșii. Pentru aceasta ai nevoie de: 50 de grame de paste melci, zeama de la o jumătate de lămâie verde, o lingură rasă de piure de roșii, un vârf de cuțit de zahăr pudră, câteva frunze de busuioc, 150 de grame de roșii cherry tăiate pe jumătate, două mănunchiuri de frunze de spanac și o lingură de semințe de pin prăjite.
Amestecă sucul de lămâie, piureul de roșii și zahărul, pentru a pregăti un sos pentru paste. Adaugă și roșiile, busuiocul, spanacul și semințele de in și amestecă bine toate ingredientele.
Cina
Pentru cină avem pentru tine o rețetă inedită: pizza cu brânză de capră, rucola și salată verde. Ca desert, foarte bine ar merge un măr.
Pentru pizza ai nevoie de: 165 de grame de blat subțire de pizza, două linguri de piure de roșii, un cățel de usturoi zdrobit, un praf de plante aromatice, trei roșii mari, tăiate felii, 40 de grame de brânză de capră în bucăți mari, 50 de grame de brânză mozzarella, 25 de grame de rucola, 80 de grame de salată verde și două linguri de sos fără grăsimi pentru salată.
Prepararea acestei rețete este simplă. Amestecă pasta de roșii, usturoiul și plantele aromatice. Cu acest amestec unge blatul și aranjează feliile de salată deasupra lui, apoi presară brânzeturile și coace pizza la cuptor, până capătă o nuanță aurie. Presară salata de rucola peste ea și pizza este gata.
Sperăm că ți-au plăcut aceste rețete pe care ți le-am pregătit. Îți urăm poftă bună!
[ad_2]