[ad_1]
Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un desert ca în vremea copilăriei, ideală este o plăcintă cu mere țărănească. Aceasta este savuroasă, se face ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Plăcinta cu mere țărănească este perfectă la mesele festive alături de alte delicii. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi.
Plăcintă cu mere țărănească
Atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert ca pe vremea bunicii putem pregăti foarte ușor acasă o plăcintă cu mere țărănească. Aceasta este pufoasă, aromată și ideală de pregătit la mesele festive. Pentru a obține un desert tradițional perfect trebuie să facem mai întâi un aluat fraged de plăcintă.
Plăcinta cu mere poate fi făcută și de post cu apă minerală. Acest desert este ușor, rafinat și poate fi transformat într-un adevărat deliciu. Pentru iubitorii de deserturi făcute ca în vremea de odinioară după rețeta bunicii, perfectă este o plăcintă cu prune ca la bunica. Când vine vorba de plăcinte, gospodinele se întrec în tot felul de rețete savuroase.
Plăcinta cu mere țărănească este pe placul multora dintre noi, fiind perfectă atât la ceas aniversar, la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui desert de casă aromat și pufos.
Cum să pregătești acasă un desert irezistibil după rețeta bunicii
Pentru delicioasa plăcintă cu mere țărănească vom avea nevoie de 500 g de făină, 1 pliculeț de drojdie, 200 g de untură, 2 ouă, 2 linguri de zahăr, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 1 praf de sare și 2 linguri de lapte, ingrediente folosite pentru aluat. Pentru umplutură vom avea nevoie de 1,5 kg de mere, 150 g de zahăr și 1 lingură de scorțișoară.
Mai întâi se pregătește aluatul fraged pentru plăcintă. Într-un castron se pune făina, drojdia, sarea, zahărul și zahărul vanilat, apoi se adaugă untura și se bat ouăle spumă. Se pun 2 linguri de lapte apoi se amestecă foarte bine și se începe frământarea aluatului. Când este gata, se pune aluatul la frigider apoi se pregătește umplutura.
Se spală și se curăță merele apoi se dau prin răzătoare. Într-o cratiță se pun merele la călit și se adaugă zahărul. După ce merele sunt aproape gata se adaugă o lingură de scorțișoară. Se scoate aluatul din frigider și se împarte în două, apoi se întinde până când vom obține două foi de aluat.
Se pune prima foaie de aluat într-o tavă întinsă și unsă cu ulei apoi se adaugă umplutura de mere. Peste umplutură se așază a doua foaie de aluat. Se pune plăcinta cu mere la cuptor și se lasă până când se rumenește ușor deasupra. La final se scoate plăcinta din cuptor, se lasă la răcit și se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține la final un desert încântător și pe placul tuturor celor de la masă.
Plăcinta cu mere țărănească este gustoasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar este garantat. Acest desert este ideal la mesele festive alături de alte bucate alese.
[ad_2]