vineri, octombrie 18, 2024
AcasăSocialProf. univ. dr. Tudorel Toader vorbește despre Admiterea 2023 la UAIC, dar...

Prof. univ. dr. Tudorel Toader vorbește despre Admiterea 2023 la UAIC, dar și despre proiectele și investițiile aflate în derulare – FOTO, VIDEO

[ad_1]

La Admiterea 2023, candidații au la dispoziție 89 de specializări pentru studii de licență și 129 de specializări pentru studii de master. La 8 dintre cele 15 facultăți ale UAIC, admiterea pentru studii de licență se va face exclusiv pe baza mediei generale de la Examenul de Bacalaureat.

Patru facultăți (Drept, Educație Fizică și Sport, Informatică și Teologie Ortodoxă) au reintrodus probele scrise care vor avea o pondere de maxim 60 la sută din media de admitere, iar unele facultăți (Geografie și Geologie, Informatică, Matematică) vor lua în calcul și nota la diverse probe din cadrul Examenului de Bacalaureat. În funcție de facultatea aleasă, candidații vor susține și probe eliminatorii de aptitudini (Psihologie și Științe ale Educației, Teologie Ortodoxă) sau probe sportive (Educație Fizică și Sport).

Admiterea la studii de master se va face, în cazul majorității facultăților, pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60 la sută, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție ori interviul va avea o pondere de 40 la sută.

În cazul Facultății de Drept, media examenului de licență va avea o pondere de 50 la sută, media anilor de studii – 25 la sută și tot 25 la sută va fi și nota obținută în urma analizei dosarului, pe baza scrisorii de intenție şi a CV-ului. În ceea ce privește investițiile viitoare, sunt vizate reabilitările Corpurilor E și O ale UAIC , Observatorul Astronomic, un cămin studențesc nou și altele.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments